Restart: Nebojte se jídla v obchodech, nezdravé je jen to zkažené, říká Karolína Fourová

1 min čtení

1 min čtení

Existuje nějaká vyloženě nezdravá potravina? A má smysl kupovat věci s označením bio? Na to se v novém dílu podcastu Restart časopisu Dieta ptala moderátorka Hana Reinders Mašlíková výživové odbornice Karolíny Fourové, autorky Jediné knihy o jídle, kterou potřebujete.

Existuje nějaká vyloženě nezdravá potravina? Na to se v novém dílu podcastu Restart časopisu Dieta ptala moderátorka Hana Reinders Mašlíková výživové odbornice Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin a autorky Jediné knihy o jídle, kterou potřebujete. „Jediné skutečně zdraví škodlivé potraviny jsou plesnivé a zkažené. Jinak jde vždy o množství a kombinaci potravin, které v jídelníčku máme,“ vysvětluje specialistka.

Dá se tedy říct, že všechny potraviny v obchodech jsou bezpečné? Podle Fourové ano. Dodává navíc, že podmínky i normy se stále zpřísňují. „V tuto chvíli máme v podstatě nejbezpečnější potraviny v historii vůbec. Jakmile se na něco nevhodného přijde, okamžitě se to stahuje z trhu,“ říká.

Má smysl kupovat bio potraviny? A jaká pravidla musí potravina splnit, aby takovou nálepku dostala? Celý rozhovor s Karolínou Fourovou na téma kvality potravin v českých obchodech si můžete pustit ve videu v úvodu článku.

Celý nový díl podcastu Restart s Karolínou Fourovou si můžete poslechnout na Spotify:

Červnové číslo časopisu Dieta si můžete koupit v naší on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Lucie Borhyová na obálce červnového čísla časopisu Dieta.