Rtěnka dodá vždy sebedůvěru

Rtěnka dodá vždy sebedůvěru Zdroj: istock.com

Tady nosím úspěch
Na chvíli dát před elegancí přednost pohodlí
Být schopna pracovat odkudkoli
Být nezapomenutelná
Hillary Clinton a její růžová kabelka
9
Fotogalerie

Co nosí úspěšné ženy v kabelce? Minimálně těchto 7 věcí!

Kabelka, pravá ruka každé z nás. Některá tam má nekonečně mnoho věcí a jiná jen peněženku a diář. U úspěšné ženy malou kabelku nehledejte, musí přece řídit celý svůj svět. Co jí nesmí chybět?

Při jednom rozhovoru pro New York Times pronesla americká senátorka Claire McCaskill: „Většině z nás se líbí malé kabelky, ale náš život jako malá kabelka nevypadá. Naše životy jsou něco mezi peněženkou a velkou aktovkou. Musí hlavně unést vše, co k nim patří.“ Když se podíváte, co nosí na rukou úspěšné ženy, uvidíte velkou, kvalitní a většinou stále stejnou kabelku, která odráží jejich osobnost. A to se nebojí ani výrazných odstínů, jako například Hillary Clinton a její jasně růžová kabelka. „Je to jako hluboká psychologická potřeba," řekla časopisu Harper's Bazaar. „Je to touha pořádně si věci zorganizovat a mít při sobě vše, co je pro vás důležité ve vašem každodenním životě. Chtěla jsem ji nosit jen na jaře, ale svou růžovou tašku Ferragamo zbožňuji, a tak ji nosím stále, dělá mi totiž radost.“

Hillary Clinton a její růžová kabelka
Hillary Clinton a její růžová kabelka | Zdroj: artspost.com

Takže sama kabelka je velmi důležitá, ale ještě více to, co v ní nosíte. Zde je 7 věcí, které najdete v každé kabelce úspěšné ženy.

Pokračování 2 / 8

1. Přenosná nabíječka

Být schopna pracovat odkudkoli
Být schopna pracovat odkudkoli | Zdroj: istock.com

Bez powerbanky ani krok. Čas jsou peníze a úspěšná žena potřebuje smartphone nebo tablet, aby mohla volat a posílat e-maily kdykoli a kdekoli. A to potřebuje šťávu. Kde najde zásuvku v taxíku, vlaku nebo v parku s dětmi? Marně by ji hledala. A to je důvod, proč jsou přenosné nabíječky zařízením, které musí mít u sebe.

Pokračování 3 / 8

2. Vizitka

Být nezapomenutelná
Být nezapomenutelná | Zdroj: istock.com

Nikdy nevíte, koho kde potkáte. A to doslova. Budoucí zákazník, spolupracovník nebo investor za vámi může stát ve frontě, když čekáte na svou oblíbenou kávu a náhodně se dáte do řeči. Každá úspěšná žena ví, že je důležité, aby si ji lidé zapamatovali, a když přijde ten správný čas, tak na ni měli kontakt. Vizitka je vlivným marketingovým nástrojem, proto i její design by měl křičet: Tohle jsem já.

Pokračování 4 / 8

3. Diář s poznámkami

Zapsat si, znamená nezapomenout
Zapsat si, znamená nezapomenout | Zdroj: istock.com

Nic proti aplikacím a všem elektronickým vymoženostem, ale nic z toho nemůže soutěžit se staromódním perem a papírem. I vědci zjistili, že zapisování nápadů, myšlenek, vizí či úkolů zvyšuje naši schopnost zapamatovat si je a realizovat. Této informaci nahrává i trend tolik rozšířených a oblíbených motivačních diářů. Ať už je to seznam s potravinami nebo poznámek z jednání, notes je pro úspěšnou ženu nejlepším způsobem, jak zachytit informace, které si přeje zapamatovat.

Pokračování 5 / 8

4. Zdravá svačina

zdravě jíst, víc věcí zvládnout
zdravě jíst, víc věcí zvládnout | Zdroj: istock.com

Úspěšná žena potřebuje palivo, aby dokázala ve svém hektickém životě fungovat. A je si moc dobře vědoma toho, že složení a kvalita jejího jídla ji budou ovlivňovat. Proto sahá víc než po cukrech po bílkovinách a vitamínech, které najde v ovoci, zelenině a různých salátech. Nosí při sobě ořechy, jako jsou mandle, nebo sušené ovoce jako rozinky, které mají vysoký obsah bílkovin, což zabrání tomu, aby její energie během dne klesala. Ale možná nejdůležitějším jedlým předmětem v kabelce je láhev vody, protože je to přírodní zdroj energie, který odráží únavu a pomáhá regulovat chuť k jídlu.

Pokračování 6 / 8

5. Členská karta do fitka nebo na cvičení

Cvičením k síle a úsměvu
Cvičením k síle a úsměvu | Zdroj: istock.com

Cvičení je základem pravidelné rutiny úspěšné ženy. A ne proto, že by se snažila zhubnout, ale aby si dobila energii a zmírnila stres a uvolnila endorfiny, díky nimž cítí, že zvládne vše a ještě s úsměvem na tváři.

Pokračování 7 / 8

6. Pohodlné boty

Na chvíli dát před elegancí přednost pohodlí
Na chvíli dát před elegancí přednost pohodlí | Zdroj: istock.com

Úspěšná žena nemá čas na puchýře. Ale také není ochotná vzdát se vysokých podpatků. Řešení? V kabelce nosí baleríny nebo jiné pohodlné boty, do kterých vklouzne, přebíhá-li z jedné schůzky na druhou. Zeptáte-li se svých kamarádek, které nosí každý den podpatky, jak je možné, že je nebolí nohy. S největší pravděpodobností vám každá třetí přizná, že ve své kabelce nosí pohodlný pár bot. I mnohé slavé ženy se ke svému přezouvání přiznávají. V taxíku, ve chvíli volna v práci, šup a na chvíli vklouznou do tenisek.

Pokračování 8 / 8

7. Rtěnka

Rtěnka dodá vždy sebedůvěru
Rtěnka dodá vždy sebedůvěru | Zdroj: istock.com

"Musím mít rtěnku," řekla americká politička Tammy Duckworth, která v Americe patří mezi velmi vlivné ženy. Stejně tak jako ona si úspěšné ženy uvědomují, jaký vliv má rtěnka na rtech v oblasti sebedůvěry. Stačí pár vteřin a cítíte se jinak. Silnější, odhodlanější a jistější. A výhody zde nekončí. Studie ukazují, že ženy, které pravidelně nosí rtěnku, mají lepší postoj. Navíc rtěnka podtrhne tón pleti a ta vypadá lépe a zdravěji.

Pojďte nahlédnout do kabelek úspěšných. Co skrývají?