Video placeholde

6 návyků, které mají atraktivní lidé. Díky čemu tak září?

Jistě souhlasíte s tím, že inteligence je sexy. Atraktivní lidé často nebývají ti, kteří disponují dokonalým vzhledem, ale vyzařují něco zevnitř. Mají charisma a nejen členové opačného pohlaví kolem nich poletují v houfech. Co používají za kouzla?

Ať už jsme muži nebo ženy, každý z nás během života pravděpodobně stráví stovky hodin a utratí tisíce ve snaze zlepšit své zdraví a fyzický vzhled. Trápíme se v tělocvičně, nakupujeme sexy oblečení, depilujeme vše, co jde, a ke kadeřníkovi chodíme častěji než k doktorům. Vše pro to, abychom udrželi naši fyzickou přitažlivost. Ale kolik času trávíme kultivováním toho zvědavého vnitřního magnetismu, který je vlastně základem naší atraktivity?

Nejde o žádná kouzla. Tady je šest jednoduchých návyků, které mohou zvýšit vaše charisma a sebedůvěru.

Pokračování 2 / 7

1. Posilujte ne tělo, ale víru v sebe!

Zákon přitažlivosti ukazuje a už mnohokrát potvrdil, že to, co očekáváme, to také dostaneme. Když věříme ve své činy i jiní mají tendenci věřit našim cílům. Koneckonců, pokud sami sobě nevěříme, proč by měl zbytek světa? Skutečná sebedůvěra je nekonečně atraktivní vlastností, která nám pomáhá využít naše síly.

U mladého chlapce, který žádá dívku o tanec, je mnohem pravděpodobnější, že uslyší "ano", když se usmívá, stojí vzpřímený, narovnaný, než kdyby se díval na podlahu a mumlal. Dobrým cvičením, jak učinit svou mysl pozitivní a očekávat úspěch, je napsat deset důvodů, proč by osoba chtěla říct ano. Ještě efektivnější, než se takto motivovat před „velkou chvílí“, je praktikovat to ve svém každodenním životě. Máte krásné vlasy? Sukni, která vám dělá hezké nohy? Vědomě si to užívejte a nebojte se úsměvu. Cvičte tím svůj mozek, abyste v sobě našli pozitivní rysy a postupně se i vy uvidíte v dobrém světle. Když vidíte sebe jako přitažlivého, chytrého, velkolepého člověka, ostatní budou také.

Pokračování 3 / 7

2. Udělejte si čas na meditaci

Většina lidí, když se dostává do nových situací, se cítí napjatá a nejistá. Přestože je to zcela přirozené, je to také nejlepší způsob, jak se snažit udělat dobrý dojem. Každý člověk chce, aby si o něm lidé mysleli to nejlepší a před novou situací se snaží pozitivní dojem vytvořit. Je potřeba vyčistit mysl. Jednoduchý trik je naučit se meditovat. Zklidnit svou mysl, naladit ji pozitivně a vyčlenit stres. Bylo prokázáno, že meditace snižuje úroveň stresu a úzkost, které často vedou k sociálním chybám. Meditace posiluje také duševní sílu, kreativitu a paměť , které jsou rozhodující pro dobře naladěné rozhovory a budování vztahů. Kolik vám to zabere času? K meditaci vám stačí jen dvacet minut denně.

Jak na to, vám prozradí ten nejpovolanější. Poslechněte si jeho návod.

Video placeholde

Pokračování 4 / 7

3. Buďte sami sebou

Slaďte své myšlenky, slova a jednání. Jak říkají psychologové, pěstujte osobní kongruenci. Že tomu nerozumíte? Je to jednoduché. Kongruence, z psychologického hlediska, je kvalita, která způsobuje, že se člověk ukazuje ostatním sebevědomý a takový, jaký je. Zkrátka na nic si nehraje. Shodovat se v činech a myšlenkách je o tom, že přijmeme a vyjadřujeme své skutečné pocity. Ale většina lidí nedokáže být autentická, protože nechtějí ukázat slabost. Ale jen si vzpomeňte, většinu opravdových přátel jste získali v nejhorších dobách. Byli jste zranitelní a slabí, ale opravdoví. Pravé vady jsou obvykle více okouzlující než vyrobená dokonalost.

Pokračování 5 / 7

4. Dělejte věci s vášní, ne pro reakci okolí

Pokračování 6 / 7

5. Poslouchejte!

Všichni rádi mluví, ale jen málokdo umí poslouchat. Zatímco druzí mluví, vy už si připravujete další řeč. Většina lidí, včetně mne, má tendenci příliš mluvit, protože touží vytvořit spojení, má spoustu myšlenek, nicméně to jde i při poslechu. Poslouchání otevírá vaši mysl, posiluje váš pocit empatie a rozvíjí vaši schopnost se připojit. Jako člověk, který se snaží rozvíjet tuto dovednost, směle říkám, zkuste to!

Pokračování 7 / 7

6. Vytrvejte!

Každý pocítil osten odmítnutí, i ti nej z nás. Místo abychom se ale zabývali tím, proč se to ostatním nelíbilo, můžeme trénovat náš mozek, podívat se na naše nedostatky a omyly. Skutečnost, že ne každý nás bude mít rád, může být skličující, nebo naopak nesmírně uvolňující. Odmítnutí je koneckonců zřídkakdy o vašich vadách. Atraktivní osoba jich má spousty a lidé ji obdivují a milují i s nimi. Váš nejdůležitější a dlouhodobý vztah je ten, který máte se sebou. Kultivujte ho a zbytek se brzy dostaví.