Video placeholde

5 slavných žen, které začaly podnikat. A jsou úspěšné

Ano, jsou slavné, bohaté, krásné a nedokáží sedět na místě a nic nedělat. V hlavě se jim zrodily různé myšlenky, které proměnily v podnikání. Založily svoje společnosti a daří se jim. Jestli jste je doteď obdivovala, můžete ještě víc. A možná se také nebát rozjet svůj byznys. O jakých ženách mluvíme?

Většina z nich není lhostejná k tomu, co se kolem nich děje. Nejsou uzavřené ve své herecké bublině s hlavou ve scénářích a s nohama kráčejícíma po červeném koberci. Přemýšlí dál. Chtějí zlepšit svět, být ekologické, žít zdravě, pochopit vztahy a pomáhat. Těchto pět slavných žen se do svého podnikání pustilo s vervou a parádně jim to šlape.

Pokračování 2 / 6

Jessica Alba

Jessica Alba
Jessica Alba | Zdroj: shutterstock.com

Slavná herečka, která zazářila ve filmu Sin city nebo Fantastická čtyřka, rozjela v roce 2012 malý start-up, z něhož za pár let vybudovala impérium. Založila vlastní firmu The Honest Company, která prodává ekologické čistící prostředky, dětské pleny nebo kosmetiku. Podniká pět let a majetek firmy se odhaduje v přepočtu na necelých 25 miliard korun. Jak sama herečka říká, podnikání ji neuvěřitelně naplňuje a dodává jí energii.

Video placeholde

Pokračování 3 / 6

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow | Zdroj: shutterstock.com

Herečka mnoha rolí, možná stejně jako mně vám utkvěla v hlavě po boku slavného Ironmana nebo v Zamilovaném Shakespearovi, je známa pro svůj zdravý životní styl, na kterém také založila své podnikání. V roce 2008 založila svůj vlastní lifestylový web pojmenovaný Goop, na kterém pravidelně poskytuje čtenářům rady ohledně zdraví a krásy. Původně to byl týdenní newsletter, ve kterém se s fanoušky dělila o to, co ráda jí, nosí, nakupuje a dělá. A velmi rychle se dostal do hledáčku novinářů a hlavně široké veřejnosti. Dnes se Goop může pochlubit milionem odběratelů, z nichž samozřejmě většinu tvoří ženy, převážně ve věku od 25 až 45 let, které jsou spíše vzdělané a finančně dobře situované. V současné době Goop zaměstnává desítky lidí v Los Angeles, New Yorku a Londýně.

Malý newsletter se rozrostl ve webové stránky s e-shopem, který nabízí na prodej obuv, oblečení a oděvní doplňky. Všechny propagované produkty podléhají hereččinu osobnímu vkusu a jsou jí samotnou osobně schválené. Rovněž recepty, které jsou na webu publikovány, prošly prý testem hereččiny kuchyně.

Pokračování 4 / 6

Reese Witherspoon

Reese Whiterspoon
Reese Whiterspoon | Zdroj: shutterstock.com

Malá blondýnka, jejíž filmy byste sypala z rukávu bez přemýšlení. V posledních dnech připomínaná v protestu proti sexuálnímu obtěžování nejen ve filmovém průmyslu, kdy červený koberec na Zlatých glóbech vlivem černých rób potemněl. Sic je Reese malá a drobná, do podnikání se pouští s vervou. Řídí produkční společnost Pacific Standard, která se snaží přinést na plátno příběhy napsané ženami, například Gone Girl and Wild. A na začátku roku 2015 založila svou oděvní značku Draper James, která dává důraz na jižanský styl. Kamenné obchody má již v Nashvillu, Dallasu,… V březnu 2017 byl Draper James zvolen nejlepším obchodem v Tennessee.

Pokračování 5 / 6

Drew Barrymore

Drew Barrymore
Drew Barrymore | Zdroj: shutterstock.com

Hvězda už od dětských let. E.T. se nám vryl do srdcí všem. A což pak jako nezapomenutelný Charlieho andílek. Z Drew už je velká holka a vedle herectví se jí zalíbilo i v podnikání. Od roku 1995 vlastní produkční společnost Flowers Films. A to není vše. Drew založila květinovou kosmetiku Flower Beauty v roce 2013 a nabízí cenově dostupnou kosmetickou řadu, která se prodává výhradně u společnosti Walmart. Začínala se 180 výrobky a pak každý rok přidávala 30 až 50 nových produktů. Aby toho nebylo málo, je i společnicí v Barrymore Wines.

Video placeholde

Pokračování 6 / 6

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey | Zdroj: shutterstock.com

Seznam úspěšných žen by nemohl být bez Oprah. Dnes je jednou z nejvíce uznávaných lidí v televizi, píše knihy, má svou show, The Oprah Winfrey Show, která je vysílána ve 156 zemích, jen ve 37 zatím ne. Jako jedna z mála (a jako první moderátorka černé pleti) si založila vlastní firmu Harpo Productions Inc. a investovala své peníze do celého komplexu v Chicagu, kde vybudovala filmová a televizní studia. Pro svých 300 zaměstnanců zde nechala postavit i fitness studia a lázně. Od roku 1988 vlastní veškerá práva na její show. Roční obrat společnosti se pohybuje okolo půl miliardy dolarů. Život se s ní ze začátku nemazlil, ale ona se dokázala odrazit ode dna a stoupat výš.