5 nejčastějších chyb při skladování potravin! Děláte je také?

Nakoupili jste někdy moc jídla a pak některé museli vyhodit? Nebo se vám kvůli špatnému uložení potraviny zkazily dříve, než jste čekali? Přinášíme vám rady, tipy a triky, jak tomu předejít a mít lednici jako ze žurnálu.

1. Neskladujte v původním obalu

Igelitové sáčky například nejsou žádnou překážkou pro nejrůznější škůdce. Podle typu potraviny volte vhodný uzavíratelný obal nebo box.

2. Nepřekračujte trvanlivost mražených potravin

I v mrazáku má potravina jen omezenou trvanlivost. Abyste neztratili přehled, označujte potraviny datem, kdy jste je zmrazili.

TIP NA VIDEO: Co se stane, když omylem sníme plesnivou potravinu?

3. Nepovažujte mražené jídlo za méněcenné

Pokud potraviny, například ovoce, zeleninu nebo ryby, zmrazíme správně a v čase jejich největší zralosti a čerstvosti, po rozmrazení budou dokonce lepší než ty „čerstvé“, které na konzumaci čekaly na míse nebo v ledničce dlouhé dny.

4. Nenechávejte syrové maso volně v chladničce

Může kontaminovat ostatní potraviny, které před konzumací na rozdíl od masa už neupravujeme varem.

5. Neskladujte v ledničce vše

Tři čtvrtiny nákupu bezmyšlenkovitě uskladníme v ledničce třeba jen proto, že jinde nebylo místo. Spousta potravin ale do takto nízkých teplot nepatří.

Článek pokračuje na další stránce. >>>