food únor

food únor Zdroj: archiv

Zapečená kuřecí prsa se špenátem: Oběd, který spolehlivě zasytí!

I v zimním období si můžeme dopřát spoustu zeleniny, která zasytí a zahřeje. Vsaďte třeba na špenát. 

ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSA SE ŠPENÁTEM

4 porce

Příprava: 40 minut

Suroviny: 4 kuřecí prsa, 2 lžičky červené papriky, 2 lžíce olivového oleje, 4 hrsti baby špenátu, 150 g smetanového krémového sýra, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 stroužky česneku, 600 g brambor typu B, 80 g másla, 100–150 ml teplého mléka, 3 jarní cibulky, sůl a pepř

Postup:

1. Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse smíchejte papriku s olivovým olejem, solí a pepřem a maso ve směsi dobře obalte, aby se koření dostalo do všech zářezů. Ochucená prsa naskládejte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut.

2. Mezitím spařte špenát vroucí vodou, propláchněte studenou, důkladně vyždímejte a nasekejte nadrobno. Promíchejte se smetanovým sýrem, strouhaným parmazánem, utřeným česnekem a ochuťte solí a pepřem. Na předpečené maso naneste po dvou lžících sýrové směsi a vraťte do trouby na dalších 15 minut.

3. Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, smíchejte s pokrájeným máslem, většinou teplého mléka a nahrubo rozšťouchejte. Osolte, přidejte pokrájené jarní cibulky a podle chuti můžete přidat ještě trochu mléka a upravit konzistenci. Zapečená kuřecí prsa podávejte s bramborami, posypaná zbytkem jarní cibulky, třeba i přelitá trochou výpeku.

Tip: Do brambor můžete nasekat petrželku nebo bazalku a přimíchat nadrobno pokrájenou a vypečenou anglickou slaninu.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním únorovém čísle magazínu F.O.O.D.

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz

food únor
food únor | Zdroj: archiv