Materasso SK

Materasso SK Zdroj: Materasso SK

Materasso SK
Materasso SK
Materasso SK
Materasso SK
Materasso SK
7
Fotogalerie

Vyspěte se do krásy. Díky líné pěně máte ničím nerušený spánek na dosah.

Líná, neboli viscoelastická pěna, známá ze sci-fi filmů, nakonec neslouží jen pro účely NASA. Její hlavní misí je naše pohodlí při spánku. Jak tedy funguje matrace z viscoelastické pěny a kdy a pro koho je vhodná?

Zdraví prospěšné vlastnosti viscoelastické pěny

Matrace z viscoelastické pěny jsou vhodné především pro ty, kdo trpí bolestmi páteře a kloubů, čelí stresu a pociťují svalové napětí. Viscoelastická pěna se aktivně přizpůsobuje tvaru těla, čímž na něj vytváří minimální tlak, takže svaly se mohou maximálně uvolnit a relaxovat. Matrace z líné pěny přispívá ke zlepšení krevního oběhu, minimalizuje noční „hledání ideální polohy“ a zajišťuje tak skutečně klidný odpočinek.

Materasso SK
Materasso SK | Zdroj: Materasso SK

Není pěna jako pěna

Všechny na trhu dostupné matrace z viscoelastické pěny patří do skupiny měkkých matrací a pod vlivem tlaku a teploty se přizpůsobují tvaru těla. Vlastnosti jednotlivých výrobků se však liší v závislosti od typu matrace a použité pěny. Například populární matrace Galaxy Viscostar zajišťuje vysoký komfort a zároveň obsahuje 7-zónovou studenou pěnu Eliocell s antidekubitním profilem, tzn. že matrace tedy může být měkčí nebo tvrdší v závislosti na používané straně. Vedle toho model Sultán Termopur zase obsahuje prodyšnou (perforovanou) latexovou pěnu a přírodní pěnu Biogreen.

V modelu Viscogreen lux, který zvládne ortopedickou zátěž až do 170 kg, je v jádru použitá luxusní viscoelatická pěna Viscogreen s obsahem přírodního ricinového oleje. V polovině potahu této matrace je všitá viscoelastická pěna, která komfort ještě umocní. Pěna Viscogreen reaguje na tělesnou teplotu uživatele rychleji než standardní viscoelastická pěna, takže se rychleji přizpůsobuje tvaru těla.

Materasso SK
Materasso SK | Zdroj: Materasso SK

Jak testovat matrace z viscoelastické pěny?

Matrace z viscoelastické pěny je potřeba před zakoupením vyzkoušet. Na matraci jen na chvíli lehnout. Viscoelastická pěna totiž potřebuje jistý čas na to, aby se po ulehnutí zahřála a v potřebných zónách tělo dokonale „obtekla“. Testování je potřeba provést v řádech několika minut, proto se v obchodě nebojte pořádně uvelebit a vychutnat si to pohodlí.

Někomu ale matrace z viscoelastické pěny zkrátka nevyhovuje. Těm, kteří si zvykli na tvrdou matraci a mají rádi pocit stability, se může zdát, že matrace je příliš měkká a že se do ní příliš propadají. Dobře provedený test před nákupem je tedy hodně důležitý. Doporučení prodejců a známých nejsou zanedbatelná, avšak nejdůležitější je spokojenost uživatele, jenž bude v budoucnu na matraci spát. Vyzkoušení matrace je důležitým krokem ke spokojenosti. Protože sortiment je velmi široký a pestrý, je důležité věnovat výběru správné kombinace pěn a potahů dostatek času.

Více informací naleznete na www.materasso.cz.