Zleva: župan Teploo, prsteny Studio Muun, náušnice Vona

Zleva: župan Teploo, prsteny Studio Muun, náušnice Vona Zdroj: archiv značek

Župan JUPANO°, Teploo, 4600 Kč, teploo.cz
Náušnice Silver Bones, Zdeněk Vacek, 13 900 Kč, zdenekvacek.com
Kabelka Luna, Mybelka, 3090 Kč, mybelka.cz
Deník Upřímně s 365 otázkami o životě, Tam & zpět, 850 Kč, tamazpet.com
Ponožky Zamilované - stará láska, Elpida, 349 Kč, elpida.cz
30
Fotogalerie

Vyrobeno v Česku: Kde koupíte kvalitní vánoční dárky od lokálních designérů a značek?

Proč nakupovat dárky na zahraničních e-shopech, když společně s překvapením můžete svým blízkým darovat také kus české tvořivosti? U lokálních designérů a značek najdete kvalitní módu, kosmetiku, parfémy i originální bytové doplňky. Tady je 30 tipů, které potěší celou rodinu.

Podporovat českou tvorbu rozhodně není na škodu po celý rok. Pokud jste ale místní scénu dosud nestihli důkladně prozkoumat, proč s tím nezačít právě o Vánocích? Je radost sledovat, jak se neustále objevují nové projekty, které většinou s naprostým přehledem kvalitou i designem předčí produkty od velkých světových značek.

Radost tak můžete svým blízkým udělat nejen českou módou (doporučujeme třeba nádhernou kolekci ručně pletených ponožek Ferdinand, které vznikly ve spolupráci se značkou Alois Ficek, anebo okázalé župany od Teploo), ale také kvalitní kosmetikou a vůněmi. Za zmínku stojí rozhodně stálice mezi českými niche parfémy – Kintsugi a Oraculum.

Milovníci šperků zase budou okouzleni pečetními prsteny od Elišky Lhotské nebo od Studio Muun či nepřehlédnutelnými náušnicemi od Kláry Marie Bliss, jež tvoří pod značkou Vona, případně náhrdelníky s perlami od Du Coeur. A pokud si vaši blízcí potrpí na různé papírnické potřeby, potěšte je hloubavými zápisníky od Tam & zpět nebo diářem Sláva pro rok 2024, v němž značka papelote tentokrát přibližuje staročeské tradice.

Tipy na 30 vánočních dárků od českých značek najdete ve fotogalerii v úvodu článku.