...

... Zdroj: archív autorky

Úžasné a jednoduché cupcakes, které udělají radost nejen na Valentýna!

Říká se, že láska prochází žaludkem, a také, že doma vyrobený dárek je ten nejlepší. Užijte si tedy s partnerem den lásky s obojím! Vyzkoušejte skvělý domácí jahodovo–čokoládový cupcake, který skvěle dokreslí valentýnskou atmosféru. A největší výhoda: příprava není vůbec složitá, zato výsledek je ohromující.

Jahodové cupcakes s čokoládovým krémem

Příprava: 30 min. + cca 15 min. pečení

Suroviny na 12 ks (1 plech): 1 hrnek (200 ml) podmáslí, šťáva z citronu nebo lžíce vinného octa, 1/3 hrnku rostlinného oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, ¾ hrnku cukru krupice, 1 a ½ hrnku polohrubé mouky, 1 lžíce škrobu (bramborový, kukuřičný), 1 lžíce kakaa, ½ lžičky jedlé sody, ¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky potravinářského červeného barviva

Na krém: 300 g smetanového sýra (3 ks Philadelphia, Lučina atd.), ½ másla, 1 hrnek moučkového cukru, kapka vanilkového extraktu, kakao, rozpuštěná čokoláda podle chuti, jahody a ozdoby

Postup:

Rozehřejte troubu na 170 stupňů a připravte plech na muffiny a do něj papírové košíčky, případně na plech rozložte jednotlivé silikonové košíčky.

Smíchejte sypké suroviny v jedné míse – kromě cukru a promíchejte metličkou. Do druhé mísy postupně vlijte všechny tekuté suroviny a průběžně důsledně promíchávejte. Nakonec přisypte i cukr a opět míchejte. Teď je důležité rovnoměrně přidávat sypkou směs do mísy s tekutými ingrediencemi a metličkou dohladka rozmixovat. Když je směs hotová, zaplňte s ní košíčky cca ze 2/3 jejich obsahu a dejte péct.

Mezitím, než budou korpusy hotové, vyšlehejte mixérem změklé máslo a postupně přidávejte smetanový sýr. Potom mixujte s vlažnou rozpuštěnou čokoládou a na závěr vsypte kakao a cukr moučka. Šlehejte do hladka a do požadované konzistence. Po vychladnutí dortíků je můžete zdobit pomocí cukrářského pytlíku a špičky.

TIP: Jahodová dekorace dodá cupcakům romantický nádech, můžete ale použít i bílou polevu nebo čokoládu, díky které lehce vykouzlíte valentýnské ozdoby. Stačí jen nalít tekutou čokoládu do požadovaného tvaru na pečicí papír pomocí cukrářského pytlíku nebo jiné pomůcky a nechat ztuhnout v lednici, po té už je to jen na vaší fantazii.

Přečtěte si také, jaký vliv mají jahody na zdraví a které nemoci s nimi porazíte.