..

.. Zdroj: iStock.com

Těžké časy podle horoskopu: Kdo propadá depresím a kdo kope kolem sebe?

Temné a těžké časy prožívá čas od času každý z nás. Překonávat tyhle krizové situace ale zvládáme odlišně. Někdo se s nimi umí vypořádat rychle a snadno, jiný musí projít doslova očistcem, než zase vykoukne slunce. Co říká o překonávání překážek váš zvěrokruh?

Beran

Jakmile se objeví nějaká krize nebo těžká situace, Beran padá ke dnu. Přitom jeho povaha je spíše optimistická, ale pokud se objeví nějaká překážka, Beran přestává vidět les kvůli jednomu stromu. V takové chvíli vidí svět katastroficky, takže se může stát, že se „vylije dítě i s vaničkou“ a kvůli nepodstatnému přešlápnutí zmaří i to, co by mohlo být ve finále dobré.

Pokračování 2 / 12

Býk

Je téměř nemožné dostat Býka zase nahoru, pokud má svoje temné období. Jakmile cítí, že nemají žádnou naději, upadnou Býci do depresí. Ano, naděje je to, co je udržuje naživu, a nedostatek naděje je vstupenka k depresím a totálnímu zničení. Je nutné hledat nějaké rozptýlení, které by je dostalo z černé díry.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blíženci mají tendenci temným myšlenkám a situacím podlehnout velmi rychle. U nich je to dokonce rezignace a beznaděj, které je provázejí po celý jejich život. Blíženci jsou pesimisté, kteří moc krizím neumí čelit. A i když se dokážou smát, jsou to spíše „slzy klauna“ a pod maskou smíchu bojují se světem kolem nich.

Pokračování 4 / 12

Rak

Raci obvykle během krize a v těžkých chvílích zahořknou. Začnou sice bojovat s dobrými úmysly, ale jakmile se nedaří, začnou ztrácet svoji víru a stávají se nerozumnými. Raci chtějí být šťastní, a pokud si ostatní všimnou, že nejsou, začne je to děsit a mohou upadnout do prázdnoty.

Pokračování 5 / 12

Lev

S takovým optimismem, jaký Lvi mají, by se mohlo zdát, že právě oni jsou schopni poměrně dobře čelit všem bouřím, které se kolem nich přeženou. Bohužel to ale není tak docela pravda. Lvi jsou citliví na všechna vybočení z normálu a krize, takže jakmile získají pocit, že selhali, je zle. I Lvi propadnou čas od času zoufalství.

Pokračování 6 / 12

Panna

Panny krize a těžké chvíle nezvládají moc dobře. Dokážou se dostat během chvíle z dobré nálady do špatné. Panny nejsou příliš schopny represe a během krize se musí snažit dostat svou bolest ven z těla. Jejich povaha jim ale umožňuje, aby to zvládaly díky své schopnosti vše analyzovat.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Váhy v těžkých dobách tiše trpí, proto je pro ně temnota velmi drsná. Vyhýbají se konfrontacím za každou cenu, nemluví a neříkají, co se jim honí hlavou. To jim samozřejmě nedělá ani trochu dobře. Lži je zneklidňují a naplňují úzkostí. Váhy jsou úzkostlivé typy a právě to, že drží emoce na uzdě, je činí zranitelnými.

Pokračování 8 / 12

Štír

Štíři se narodili v temnotě a mají tendenci v ní zůstat celý život. Ovšem na rozdíl od jiných si Štíři vezmou temnotu za svou a přimějí ji, aby fungovala v jejich prospěch. To ovšem neznamená, že si neuvědomují, že i temnota má svoje nevýhody. Jsou ale schopní zvládat krize a některé tyhle dovednosti zahrnují i špatné zacházení s ostatními lidmi. Když se chovají hnusně k jiným, zmírňuje to jejich vlastní bolest.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Střelci patří k nejoptimističtějším znamením zvěrokruhu. Jsou také tak trochu snílci, kteří netuší, co dělat, pokud přijdou deprese a těžké chvíle. Nejsou zvyklí na tvrdou realitu světa, takže pokud je něco těžce zasáhne, nemají ani zdání, co dělat. Musí vystoupit z jednoho ze svých neviditelných světů a postavit se realitě čelem. Jinak Střelci podlehnou smutku a zoufalství.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozorozi se narodili jako depresivní lidé a každý den tráví uvnitř tmy. Ať dělají cokoli, vždycky se snaží, aby nebylo nic zmařeno. Kozorozi jsou stateční hráči a hrají svůj život většinou brilantně. Bohužel temné stránky jsou jim blízké, a když se v nich ocitnou, velmi je to vyčerpá. Stačí ovšem nějaký čas, aby se z toho dostali, a oni to zvládnou.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Bohužel, Vodnáři se cítí naprosto uboze, jakmile se dostanou do nějaké těžké situace. Vodnáři mají totiž sklony k depresím, takže téměř pořád jsou na pokraji nervového zhroucení. Zároveň jsou to lidé, kteří ostatní drží a ukazují jim cestu ven, ovšem sami se z vody nedokážou vyhrabat. Jsou to takoví velcí klauni, kteří potřebují čas, aby se vyrovnali s tím, co je potkalo. Jakmile ale nejdou věci podle jejich plánu, je to pro Vodnáře rána.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Ryby jsou v jádru nervní typy, které procházejí nekonečnou existenční krizí. Jsou přirozeně sklíčené téměř ze všeho, co je potká, takže upadají snadno do depresí. U nich funguje život jako domino efekt. Jedna věc se pokazí a za pár dní si všimnou dalších detailů, které se následně taky rozbijí. Je těžké vytáhnout je zase nahoru, ovšem Ryby potřebují někoho, kdo jim bude říkat, že situace, jichž se bojí, vlastně nic neznamenají. Když takovou osobu nemají, skončí doma na gauči a budou plakat nad sebou samými.

Co čeká vaše znamení v roce 2020? Čtěte horoskop pro každé znamení od Martiny Boháčové.