...

... Zdroj: iStock.com

Ranní rituály podle znamení: Máte si dát vydatnou snídani, nebo radši meditovat?

Pokud máte pocit, že se vám během dne vůbec nedaří, možná je to proto, že ráno děláte to, co byste neměli. Nebo naopak neděláte to, co je pro vás vhodné podle typu vaší osobnosti. Zkuste to jinak, možná budete více v pohodě.

Beran

Berani, vy byste podle horoskopu měli začít den rychlým tréninkem. Obvykle máte totiž spoustu energie už po ránu, takže je dobré, když ji využijete právě tímhle způsobem. Ranní cvičení vám pomůže řídit vaše emoce po celý den a dopřeje vám taky více disciplíny. Fyzická aktivita snižuje stres a úzkost, což umožní uvolnit napětí, ke kterému Berani inklinují. Mají navíc tendenci nejprve jednat a pak teprve myslet.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 2 / 12

Býk

Býci, pro vás je nejlepší, abyste začali den zdravou snídaní. Nikdy byste neměli snídani vynechat a měla by se stát součástí vaší každodenní rutiny. Snídaně vám pomůže naladit se správně na nový den a taky vám dodá potřebnou energii pro práci. Umožní vám to také, abyste se vyhnuli během dne nějakých negativních aktivit, ke kterým byste byli bez snídaně náchylní.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blíženci, vaším ranním rituálem by měla být meditace. Vaše mysl je totiž džungle brilantních myšlenek, nápadů a kuriozit, které vás mohou někdy doslova přemoci. Váš mozek potřebuje správnou potravu, a tou je právě ranní meditace. Díky tomu se zklidníte a bude se vám lépe pracovat. Tohle meditační uzemnění vám umožní zůstat ve větším spojení s vašimi představami a cílem. Také vám to pomůže, abyste nespadli do většího rozptýlení.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 12

Rak

Raci, vy jste velmi emocionální a po ránu potřebujete jednoduchou vizualizaci nebo dokonce řízenou meditaci s nějakým duhovým měsíčním kamenem. Zjistíte, že to udělá doslova zázraky pro vaše emocionální uzemnění. Představte si emoce, které chcete prožít celý den, a stejně tak všechny věci, které chcete během dne udělat. Tímhle způsobem se „nastavíte“ pro zbytek dne a udržíte svoje záměry svázané s emocemi, na které se nejvíc zaměřujete.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 12

Lev

Lvi, udělejte si ráno čas na opakování afirmací nebo manter. Říkejte si, že jste krásní, chytří a úžasní a budete celý den svítit jako slunce. Lvi si potřebují ráno zvýšit pocit sebedůvěry, to jim pomůže lépe zvládat pocity, když o sobě pochybují. Napište si afirmace nebo mantry zaměřené na to, na čem chcete během dne pracovat. Když budete mít tyhle cíle a úkoly už od rána v popředí vašich myšlenek, najdete jednodušší možnosti, jak toho dosáhnout.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 12

Panna

Panny jsou analytické bytosti, kterým prospěje, když si vytvoří nebo aktualizují seznam úkolů na celý den. Je to pro ně úžasný způsob, jak začít den. Milují organizaci a detaily, to je pro ně důležité. Začněte tedy svůj den právě tím, že se zaměříte na to, co jsou vaše priority. Můžete si klidně vzít včerejší seznam úkolů a zkontrolovat ho, zda jste dosáhli toho, co jste chtěli. Potom upřednostněte to, co jste vynechali nebo na co nezbyl čas. Budete se cítit líp, když uvidíte, jaký pokrok jste udělali a že máte před sebou plán.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 7 / 12

Váhy

Váhy patří k jednomu z nejvíce sociálních znamení zvěrokruhu. Milují harmonii a spravedlnost. Proto by měly do svého ranního rituálu zakomponovat nějaká cvičení, díky nimž projeví vděčnost. Projevte vděčnost za všechno, co jste vytvořili, dokázali a čeho jste dosáhli. Zapamatujte si, že vděčnost je důležitá a že i vy sami musíte ocenit to, co umíte. Každé ráno předneste seznam nejméně pěti věcí ve vašem životě, za které jste vděční. Teprve pak začněte svůj den.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 8 / 12

Štír

Štíři, vy se potřebujete po ránu ponořit hlouběji do sebe sama. Vrstvu po vrstvě byste měli odhalit vše o vaší mysli. Nejlepší způsob je zapisování. Můžete si vést deník a každý den ráno si do něj zapište to, co považujete za důležité, nebo co potřebujete vyřešit. Díky zapisování odhalíte snáze vaše myšlenky a váš den bude mnohem jasnější. Už po několika týdnech o sobě zjistíte spoustu pozoruhodných věcí.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 9 / 12

Střelec

Střelci, možná se vám zdá, že ráno není čas zkoumat a pátrat, ale zrovna vy byste si měli vyhradit aspoň pár minut na to, abyste se ráno zastavili a dozvěděli se něco nového. Pravidelně si třeba každé ráno přečtete nějaký zajímavý článek v novinách nebo časopise. Díky tomu podpoříte svou představivost a poskytne vám to příležitost objevit něco nového.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozorozi potřebují cítit kořeny. Jsou schopni tvrdě pracovat a neobtěžovat se maličkostmi a zbytečnostmi. Aby byla jejich celodenní práce skutečně efektivní, potřebují se cítit klidní a vyrovnaní. Jedním z nejlepších způsobů, jak začít den, je provádět dýchací cvičení a propojit se s vlastním tělem. Hluboké vdechy a výdechy každé ráno udělají zázrak. Když se budete soustředit na dech, můžete se propojit naprosto s čímkoli i se svými myšlenkami, kterým musíte během dne věnovat pozornost.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vodnáři mají někdy problém, když se musí věnovat něčemu, co opravdu nechtějí. Perfektním řešením, které vám pomůže začít den pozitivně, je vizualizace. Když se probudíte, ještě než půjdete snídat, věnujte čas vizualizaci. Představte si, jak by měl vypadat váš dokonalý den! Nezáleží na tom, zda jsou vaše představy absurdní nebo nerealistické, hrajte si. Máte touhu cestovat na Měsíc? Pak si to představte. Na konci vizualizace se budete cítit téměř tak, jako kdyby se váš den uskutečnil právě tak. To vám dodá dobrou náladu.

...
... | Zdroj: iStock

Pokračování 12 / 12

Ryby

Ryby, pro vás je nejlepším ranním rituálem meditace s nějakou zajímavou knihou nebo uklidňující hudbou. Hudba k vám promluví vaším jazykem, který vám může skutečně rozjasnit den. Je jedno, co budete poslouchat, důležité je, že vás to posílí nebo zklidní. Můžete hudbu vybírat podle toho, co vás ten den čeká nebo co musíte vyřešit. Některé dny potřebujete více soustředěnosti a klidu, jindy více energie.

...
... | Zdroj: iStock