Slavonice

Slavonice Zdroj: istock.com

Prodloužený víkend v Čechách: 5 nejromantičtějších míst, která si zamilujete!

Spousta z nás letos v létě vymění zahraniční dovolenou za cestování po Česku. Může to být skvělé, protože některá přetrvávající omezení mimo jiné znamenají, že do Česka nezavítá tolik turistů, jak bývá zvykem, a tak některá místa mohou znovu patřit Čechům, a získat tak nový, opravdový život. Na kterých z nich zažijete tu největší romantiku?

Český Krumlov

Centrum tohoto půvabného města je obvykle plné čínských turistů a vše jim také bývá uzpůsobeno – od čínských nápisů po samostatné cestovní kanceláře. Letos je ale všechno jinak a slavný krumlovský zámek i jeho okolí zase ožívají češtinou. Místní uličky jsou navíc poloprázdné, a tak jako stvořené k romantickým procházkám. Český Krumlov má navíc perfektní polohu, díky níž si užijete i výlety do přírody – Šumava je opravdu nedaleko.

Český Krumlov
Český Krumlov | Zdroj: istock.com

Pálava

Nejen díky pověstnému vínu se vydejte do Velkých Bílovic, i když krajinu Pálavy si zamilujete úplně celou a budete si tu připadat jako na dovolené někde v Toskánsku. Jen kousíček za Bílovicemi je vrch Hradištěk, na němž stojí rozkošná kaplička. Zvlášť při západu slunce je to tu velká romantika. Neměli byste si nechat ujít ani Valtice. Rovněž nejen kvůli vínu, ale rozhodně vás nadchne i kolonáda Reistna, která funguje i jako vyhlídka.

Zámek Lednice
Zámek Lednice | Zdroj: istock.com

České Švýcarsko

Národní park České Švýcarsko je jednou z nejkrásnějších částí Česka. Pravčickou bránu už asi někdy v životě viděl každý, přesto se ale tento přírodní úkaz jen tak neomrzí. Vyrazte sem brzy ráno nebo si naopak počkejte na kouzelný západ slunce – tak si ji užijete v celé kráse a „mimo špičku“ poleví i nájezdy turistů. Za prozkoumání však stojí celé Hřensko. Obdivujte ho během túry ve skalách anebo z lodí, které jezdí například v Edmundově soutěsce. Jako z jiného světa působí rozhledna známá na vyhlídce Růženka. Autorem této Zelené věže v Růžové jsou architekti sdružení MJÓLK.

Vyhlídka Růženka
Vyhlídka Růženka | Zdroj: Toyota

Slavonice

Město Slavonice se stalo světově slavným díky renesančním měšťanským domkům, které lemují náměstí i okolní uličky. Jde tak o romantické město, které svou atmosférou připomíná dovolenou v Itálii. Ostatně se mu také přezdívá česká Florencie. Jako na dlani ho budete mít z místní vyhlídkové věže, která je součástí kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Slavonice
Slavonice | Zdroj: istock.com

Kozí hřbety

V této části Krkonoš si budete rázem připadat minimálně jako v Alpách. Okolní krajina a výhledy jsou naprosto odlišné od jakýchkoli jiných v Česku. Vystoupáte sem po červené ze Špindlerova Mlýna a na vrcholu můžete pokračovat až k Luční boudě, kde si za odměnu dáte borůvkové knedlíky. Dojít se odtud ale dá až na Sněžku. Abyste si užili intimní atmosféru v přírodě, opět se vyplatí vyrazit brzy ráno.

Kozí hřbety
Kozí hřbety | Zdroj: megapixel.cz

Chcete ještě další tipy, kam vyrazit, kde se v českých městech ubytovat a podle čeho vlastně „doma“ ubytování vybírat? Mrkněte na portál invia.cz. „Cestování po Česku jsme přizpůsobili náš web, kde si teď každý přehledně najde dovolenou podle toho, zda chce vyrazit na kolo, na wellness, nebo třeba přespat na zámku,“ popisuje mluvčí cestovní agentury Invia Andrea Řezníčková. Během pár kliknutí tak můžete mít plnohodnotnou náhradu za prodloužený víkend, který byste možná za jiných okolností strávili v Římě či Paříži.