...

... Zdroj: iStock.com

Pět znamení, která špatně snášejí stres a napětí. Jste mezi nimi?

Každý se stresem zachází jinak. Někteří lidé ho prožívají chvíli, než najdou řešení, zatímco jiní si se stresem nedokážou poradit nebo je to pro ně velmi náročné. Tito lidé obvykle nejsou moc dobří v multitaskingu nebo v rozhodování. Pokud patříte mezi tuto pětici znamení, pak zřejmě sami dobře víte, že stres nezvládáte dobře.

Blíženci (21. května–20. června)

Blíženci bývají vystresovaní kvůli mnoha věcem naráz, ale to, co je stresuje ze všeho nejvíc, je rozhodování čehokoli. Jakmile se musí pro něco zodpovědně rozhodnout, pohltí je stres a jsou sevření. Říkejte tomu strach, že nebudou dost dobří, protože se ráno probudili se špatnou náladou, nebo si nemůžou vybrat, co si vezmou na sebe, je to pro Blížence stres, který musí rozdýchat. Přesvědčují sami sebe, že když se nerozhodnou hned, nerozhodnou se nikdy, ale obvykle dělají z komára velblouda a o žádné velké drama nejde. Blíženci musí věřit, že jsou silnější než stres, který neustále cítí.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 2 / 5

Rak (21. června–22. července)

Stres Raků vychází z každodenních obav o ostatní lidi. Jsou totiž tak intuitivní, že si nemůžou pomoct a neustále v sobě zrcadlí emoce, jež pociťují jejich přátelé a rodina. Zvláště pak, když jde o něco, co pro ně hodně znamená, jsou plní stresujících myšlenek. Raci se také často snaží starat více o sebe a o své vlastní problémy, ale právě proto se někdy cítí kvůli tomu provinile. Na druhou stranu jsou rádi, že jsou nedílnou součástí života blízkých. Je ale důležité, aby si Raci pořád opakovali, že životy druhých neleží v jejich rukách, to jim možná pomůže uvolnit se a nebýt tak ve stresu.

Pokračování 3 / 5

Panna (23. srpna–22. září)

Stresy Panny vycházejí hluboko z ní. Panna je totiž stále „na cestách“, psychicky, fyzicky i emocionálně, takže není nic neobvyklého, že ji všechno dožene naráz a ona se dostane do stresu. Panna se vždy snaží být nejlepším přítelem, nejlepším partnerem a rodinným příslušníkem, který je vždy tam, kde ho je potřeba, ale často si neudělá čas sama na sebe. Panna o sebe musí víc pečovat, relaxovat a ostatním dát někdy najevo, že tu pro ně nemůže být pořád. Aby se Panna zbavila stresu, musí sama sebe zařadit na první místo, jinak hrozí, že ji stres rozloží na docela maličké kousíčky.

Pokračování 4 / 5

Vodnář (20. ledna–18. února)

Vodnář se snaží, aby se k němu žádný stres nedostal, ale bez ohledu na to, jak moc se snaží, vždy se zdá, že ho stres stejně dostihne. Jeho stresory pocházejí z vnějšího světa. Ať už má existenciální krizi nebo jen příliš přemýšlí o své budoucnosti, Vodnář se potýká se stresem, na který by mnoho dalších znamení ani nepomyslelo. Vodnář se proto musí někdy ujišťovat, že ho stres nesmí pohltit celého. Musí si neustále připomínat, že má svůj život pod kontrolou bez ohledu na to, co se přihodí. Když si to bude Vodnář říkat, vše bude v pořádku.

Pokračování 5 / 5

Ryby (19. února–20. března)

Ryby jsou intuitivním znamením, podobně jako Rak, ale v jejich případě se stres projevuje jinak, než že by si dělaly starost o ostatní lidi. Jejich stres vyplývá z pochybností, které o sobě Ryby mají. Ryby se neustále stresují z toho, že nejsou tím nejlepším člověkem, jakým by mohly být. Jsou pyšné na to, že jsou úžasným přítelem a partnerem, ale zároveň na sebe vyvíjejí příliš velký tlak, aby byly ještě lepší. Neexistuje žádný důvod, aby si Ryba říkala, že za to nestojí. Ryby zoufale chtějí, aby lidé věděli, že jsou tu vždy pro ně, ale když mají pocit, že se něco změnilo, začnou o tom přemýšlet víc, než je zdrávo.