Vánoční cukroví by nemělo chybět na žádném svátečním stole. Ať už se držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, zkuste letos myslet na pečení s předstihem. Oslaďte si nejoblíbenější české svátky a upečte si výtečné cukroví podle těch nejlepších receptů z časopisu F.O.O.D.!
Klasické linecké cukroví patří k povinné vánoční výbavě. Proto by se mohlo zdát, že nosíme dříví do lesa, každá hospodyňka má určitě svůj recept. Někdy je ale problém se strukturou těsta. Pokud proto nejste se svým receptem spokojeni, podle tohoto receptu dovedete linecké k dokonalosti!
Ořechové kytičky také patří k cukroví, jehož recept vytahujeme z rodinné vánoční krabice. Doporučujeme použít špaldovou mouku, se kterou cukroví rychleji křehne, a proto nepotřebuje dlouho odležet.
Vinné cukroví se v našich domácnostech tolik nepeče, přitom patří k nejrychlejším a nejjednodušším cukrovím! Všechny suroviny máte doma, nic se neslepuje a ani se nemusí nechat odležet. Vyzkoušejte ho podle našeho receptu!
Recept na ořechytaké patří k základnímu sortimentu našeho vánočního cukroví a málokdy chybí na našem vánočním stole. Zkuste je zkrášlit čokoládou a kokosem, budou vypadat, jako by na ně napadl čerstvě napadaný sníh!
Sněhové dezerty jsou křehké a jemné, jakoby spadly z nebe. Tato Pavlova s višněmi a čerstvě nasekanými pistáciemi navíc na vašem stole udělá hrozně moc parády! Při pečení si dejte pozor a nenakukujte do trouby, ať vám tato sněhová pusa pěkně vyběhne. Není to sice typické cukroví, ale můžete jí zpestřit Vánoce.