Lahodné perníčky
3–5 plechů
PŘÍPRAVA: 90 minut +odležení těsta
SUROVINY NA PERNÍČKY: 25 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 balení kypřicího prášku do perníku, asi 90 g medu, 10 g kakaa a 1 lžička skořice
POLEVA: 1 vejce, asi 150 g moučkového cukru, pár kapek citronové šťávy
POSTUP:
1. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v ledničce, nejlépe do druhého dne.
2. Z těsta vyválejte plát a vykrajujte různé tvary. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C dozlatova, asi 7 minut. Po upečení ihned potřete žloutkem rozmíchaným s trochou studené vody.
3. Po vychladnutí zdobte cukrovou polevou dohladka vymíchanou z bílku, asi dvakrát prosátého cukru a citronové šťávy.
Tip: Hladkou mouku lze namíchat s jemně mletou žitnou.