Bleskové cukroví? Víme jak na něj!

Nestihli jste v předvánočním shonu napéct cukroví a nemáte dost času na to, abyste připravili tradiční druhy? Vyzkoušejte naše tipy na rychlé varianty, které chutnají výborně i bez uležení.

Ořechové lístky

Cukroví, které můžete péct opakovaně během roku a nejenom k příležitosti vánočních tradic. Ořechové lístky provoní váš domov vanilkou a díky para ořechům se budou rozplývat na jazyku.

Suroviny: 100g para ořechů, 375g celozrnné pšeničné mouky, lžička prášku do pečiva, 90ml javorového sirupu, špetka soli, 1 vejce, 200g másla, půlka vanilkového lusku, 350g moučkového cukru, 2 bílky

Ořechy umelte na jemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto. Nechte asi 1 hodinu stát v chladu. Troubu předehřejte na 150 °C.

Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte těsto na asi 0,5 cm vysoký plát, vykrajujte lístky a klaďte na pečicím papírem vyložený plech. Pečte asi 12 minut, nechte vychladnout. Z vanilky vyškrábněte špičkou nože dřeň a s moučkovým cukrem a bílkem umíchejte na polevu. Potřete jí sušenky a nechte zaschnout.

Ořechové lístky