...

... Zdroj: iStock.com

Máte v pořádku čakry? Odblokujte je a budete opět ve své kůži!

Máte náladu pod psa? Jste často nemocní a netušíte proč? Můžete mít zablokovaná energetická centra, takzvané čakry. Přestože je nevidíte ani si na ně nemůžete sáhnout, nejde o žádné výmysly nebo kouzla. Čakry zná lidstvo od nepaměti a mnoho alternativních lékařů a léčitelů s nimi pracuje i dnes.

Slovo čakra pochází ze starověkého jazyka sanskrt rozšířeného v Indii a jihovýchodní Asii. Volně se dá přeložit jako disk nebo kruh. Jde o centra v lidském těle, která dokážou přijímat energii, určitým způsobem ji transformovat a opět vyzařovat ven. Žádná z čaker není ostrovem sama pro sebe.

Všechny jsou naopak propojeny a člověk je zcela zdráv a plný energie jen tehdy, když fungují všechny do jedné. Blok nebo omezení jedné čakry negativně ovlivňuje i ty ostatní, což má samozřejmě dopad na naše zdraví, a dokonce i chování.

...
... | Zdroj: iStock

Musí vibrovat

Základních čaker je celkem sedm a jsou umístěné nad sebou v blízkosti žláz s vnitřním vyměšováním. Rezonují každá o jiné frekvenci a mají různé barvy. Každá čakra má skutečně své vlastní energetické vibrace. Jestliže se její vibrování zpomalí – kupříkladu strachem, nemocí nebo stresem – naruší se její rovnováha. Takové čakry pak v těle vytvářejí bloky, které brání zdravému proudění energie. To se může projevit onemocněním tělesných orgánů a špatným psychickým stavem. Proto je třeba čakry odblokovat.

Pomůže kyvadlo

Objevit zablokovanou čakru pomůže léčiteli nejčastěji kyvadlo. Jak? Kyvadlo se přiblíží k čakře a místo opisování kruhu (to, když čakra funguje, jak má) se jen komíhá ze strany na stranu nebo se prakticky nehýbe. Zkušení léčitelé poznají zablokovanou čakru i podle aury nebo podle cítění rukama. To ale už vyžaduje větší nácvik a hlavně zkušenost. Teprve když zjistíme, která čakra potřebuje uvolnit, můžeme ji začít harmonizovat do původního stavu.

....
.... | Zdroj: iStock

Čím ji odblokovat?

Dát čakru do pořádku a opět ji zharmonizovat můžeme například pomocí meditace, hudby, vůně, pomáhají i nošení minerálů v blízkosti blokády nebo jednoduché mantry, které si v klidu říkáme nahlas několikrát za sebou. Bloky uvolňují i světlé a zářivé barvy – každá čakra má tu svou. Vjem barev je nejlepší prociťovat při meditaci, představovat si je a „koupat“ se v nich. Taky se můžete v barvách čaker, které jsou zablokované, oblékat nebo můžete pít ovocné nebo zeleninové šťávy patřičných barev. A která hudba je nejlepší? Zenová, sakrální nebo new age.

Korunní čakra – bílá

V této čakře proudí životní síla, která oživuje všechny čakry podél páteře, a rozesílá tak energii.

Čakra čela – indigově modrá

V takzvaném třetím oku sídlí naše vyšší duchovní síly, intelekt, intuice, inspirace… Tuto čakru najdete uprostřed čela mezi obočím a má indigově modrou barvu.

Krční čakra – světlejší modrá

Tato modrá čakra pomáhá samostatnosti a seberealizaci. Nachází se v centru lidských vyjadřovacích schopností. Najdete ji v oblasti krku a šíje.

....
.... | Zdroj: iStock

Čakra srdeční – smaragdově zelená

Díky této čakře jsme schopni vciťovat se do pocitů druhých lidí, soucítit s nimi, pochopit je. Je bránou do naší duše, protože v ní sídlí pocity opravdové a hluboké lásky. Je uprostřed hrudi. Její páteřní umístění je nad pátým hrudním obratlem. Má zelenou barvu se smaragdovým odstínem.

Čakra na hrudi – žlutá

Tato čakra ovlivňuje naše nižší emoce: strach, žárlivost, vztek. Je naším centrem síly, přes ni přijímáme sluneční energii, která nám také dodává vitalitu. Nachází se přímo u hrudní kosti – u solárního plexu.

Sakrální čakra – oranžová

Sakrální čakra v břiše je v pořadí druhá a je centrem čistých emocí, sexuální energie a tvořivé, rodící se síly. Má zásadní vliv na mezilidské vztahy, orgány – v břiše a kolem pupku.

Kořenová čakra – červená

Představuje pozitivní postoj k životu. Je energií aktivity a tvořivosti, dává sílu prosadit své já, vybudovat si pevnou a stabilní existenci. Najdeme ji u kostrče, konečníku, močového měchýře a pohlavních otvorů.