Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem Zdroj: Johana Střížková

Lehký víkendový oběd: Rybí karbanátky se salátem!

Ty nejlepší věci bývají často ty nejjednodušší. A také rychlé. Stačí dát dohromady pár surovin, do půl hodiny nakrmíte celou rodinu. Zkuste o víkendu třeba lehké rybí karbanátky se salátkem. 

RYBÍ KARBANÁTKY SE SALÁTEM

4 porce

Příprava: 20 minut

Suroviny: 600 g lososa, 1 vejce, 2 jarní cibulky, 1 chilli paprička, olivový olej, směs listových salátů, 1 svazek ředkviček, šťáva z 1 limetky, 150 g skyru, sůl a pepř

Postup:

1. Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na hladkou hmotu. Nebojte se rybí směs výrazněji ochutit, během tepelné úpravy se pikantnost částečně vstřebá.

2. Z lososové hmoty tvořte navlhčenýma rukama placičky. Opékejte je na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Postačí tak minuta z každé strany.

3. Připravte listové saláty, pokrájejte ředkvičky a vše promíchejte se lžící olivového oleje a limetkovou šťávou. Lososové karbanátky podávejte se salátem a omáčkou umíchanou ze skyru, 1 lžíce olivového oleje, soli a pepře.

Tip: Na přípravu rybích karbanátků jsou ideální odřezky z ocasní části a břicha lososa.

Recept vyšel v dubnovém vydání magazínu F.O.O.D. Aktuální číslo je právě v prodeji.

Kupte si aktuální číslo přes sms:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1805W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1805W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

...
... | Zdroj: red