Lehká večeře: Kadeřávkový salát s lososem vás zasytí!
Letošní plavková sezóna už je u konce, ale to neznamená, že nutně musíme do našeho jídelníčku zařadit nezdravé potraviny. Zkuste si připravit k večeři salát s lososem, který rozhodně není hladový a pochutná si na něm celá rodina.
KADEŘÁVKOVÝ SALÁT S LOSOSEM
2 porce
Příprava: 20 minut
Suroviny: 150 g quinoy, 1 hrst nasekaných mandlí, 200 g filetu z lososa, olivový olej, 2 hrsti kadeřávku, 1/2 citronu, 1 avokádo a 1 hrst kopru
Zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamika, sůl a pepř
Postup:
1. Quinou vsypte do vroucí vody, deset minut povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou. Na suché pánvi orestujte mandle. Lososa potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi, stačí asi minuta z každé strany.
2. Kadeřávek natrhejte na kousky, zbavte tvrdých stonků, opláchněte, zalijte citronovou šťávou a důkladně promačkejte, kadeřávek zkřehne. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, dužninu vydloubněte lžící a pokrájejte na kostičky. Nasekejte kopr.
3. Smíchejte suroviny na zálivku. Do mísy dejte quinou, mandle, pokrájené avokádo, kadeřávek a kopr. Vše promíchejte a přelijte zálivkou. Rozdělte do misek a přidejte kousky opečeného lososa.
Tip: Jen zralé avokádo má proslulou máslovou texturu a v chuti připomíná oříšky. Jediný způsob, jak poznat, zda již dozrálo, je zmáčknout prsty slupku. Jestliže je tvrdé, nedozrálo a nebude chutné, pokud příliš povolí, začal v plodu hnilobný proces.
Recept vyšel v magazínu F.O.O.D.
Aktuální zářijové číslo si můžete objednat i přes SMS!
Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:
FOOD1809W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ
Příklad: FOOD1809W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900
Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.