Chřestová sezóna je za dveřmi! Krémové risotto s předpřipraveným základem budete mít za pár minut
Sezóna českého chřestu je poměrně krátká, a tak je potřeba si jej pořádně užít. A chřestové risotto je jedním z jídel, které byste rozhodně neměli vynechat.
Ingredience pro 2 osoby: 250 g (1/2 svazku) chřestu, 25 g pecorina nebo parmazánu, alespoň 15 g másla (ale klidně i víc, pokud chcete), 200 ml ze zředěného kuřecího vývaru, předpřipravený základ italského rizota
Postup:
1. Chřest použijte i do vývaru, ty nejtvrdší konce chřestu nechte vyvařit v nesoleném kuřecím nebo zeleninovém vývaru asi 20 minut.
2. Předpřipravený základ risotta si začněte rozehřívat na sporáku, postupně přilévejte vývar, aby se risotto správně naředilo a mohlo dobře "dojít".
3. Mezitím nakrájejte zbylé dvě třetiny chřestu. Odkrojte špičky (asi 3 cm) a zbytek stonku nakrájejte na půlcentimetrové kousky. Chřest přidejte do risottového základu cca 4 minuty před jeho dovařením. Zelený chřest by se neměl vařit příliš dlouho, stačí pár minut.
4. Vypněte plotýnku a na dochucení přidejte citronovou šťávu, máslo, strouhaný sýr a pepř. Dosolte a než se pustíte do jídla, nechte ještě dvě minuty odpočinout.
Dobrou chuť!