food

food Zdroj: archiv

Klasika, která neomrzí: Španělský ptáček s rýží!

Pokud se česká klasika vaří poctivě a kreativně, nic ji nepřekoná. 

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S RÝŽÍ

4 porce

Příprava: 45 minut + 1 hodina dušení

Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa po asi 100 g, 2 lžíce dijonské hořčice, 8 plátků anglické slaniny, 1 červená cibule, 2 vejce natvrdo, 4 malé nakládané okurky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 60 g špeku, 1 lžička hořčice, 1 l hovězího vývaru, 3 bobkové listy, 30 g hladké mouky, 50 g másla, 280 g rýže, sůl a pepř

Postup:

1. Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky vařeného vejce a malou okurku.

2. Plátky masa pevně smotejte do ruličky a převažte kuchyňským provázkem. V kastrolu, který je možné potom vložit do trouby, rozehřejte olej a ptáčky na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený špek, ještě chvilku opékejte a poté podlijte asi polovinou vývaru, přidejte bobkový list, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste asi 1 hodinu, ale průběžně kontrolujte a podlévejte.

3. Ptáčky přendejte z trouby na sporák. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky vmíchejte kuličku vytvořenou smícháním mouky a másla. Provařte asi 10 minut. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ptáčky zbavte provázku a vraťte do omáčky, podávejte s rýží.

Další skvělé recepty nejenom na českou klasiku najdete v aktuálním listopadovém čísle magazínu F.O.O.D., které si můžete koupit i přes SMS!

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1811W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1811W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

food
food | Zdroj: archiv