.

. Zdroj: Soulmio s.r.o.

Jak si udržet zdravý rozum a psychickou pohodu? Pomoc nabízí Mental Wellness Days

V posledních měsících pociťujeme díky pandemii, neustále se měnícím opatřením a vzrůstajícím nejistotám ve společnosti silný psychický nápor. Zažíváme víc stresu a pocitů osamělosti. Kontakty s našimi nejbližšími jsou výrazně utlumené a mnohdy i pošramocené. Pokud i vy hledáte cestu, jak z toho ven, máme pro vás tip - připojte se k Mental Wellness Days.

Když je to náročné doma i v práci

Pracující rodiče kromě splývání svých rolí, které se v domácím prostředí těžko oddělují, řeší i demotivované děti, izolovanost a fakt, že ani děti ani sebe nemohou jen tak poslat ven, aby si všichni oddechli. V zaměstnání se spousta z nás posunula do pracovního extrému a pro mnoho lidí není ani vynucená práce z domova chtěným benefitem.

Neutěšený stav naší psychiky zároveň potvrzují i první výsledky studie COH-FIT, významného mezinárodního výzkumného projektu, které dokládají růst případů duševních onemocnění v roce 2020 a upozorňují na další možné zhoršení v letošním roce.

Mental Wellness days podávají pomocnou ruku

Na tuto situaci se rozhodl zareagovat český startup Soulmio, který se zabývá prevencí a péčí o psychické zdraví zaměstnanců ve firmách, uspořádáním dvoudenní online akce pro širokou veřejnost - Mental Wellness Days 2021.

„K příležitosti Světového dne zdraví jsme před kamery pozvali celou řadu renomovaných odborníků a inspirativních řečníků z řad psychologů, terapeutů, koučů a lektorů, kteří budou mluvit o nejrůznějších psychologických tématech a nebudou se bát otevírat i ta obzvlášť palčivá,” upřesňuje Simona Zábržová, zakladatelka Soulmio.

.
. | Zdroj: Soulmio s.r.o.

Online přednášky budou probíhat 7. a 8. dubna odpoledne a nabídnou pohled na duševní pohodu jednotlivce i firemní strategii péče o zaměstnance. Zaměstnanci se například dozví, jak pracovat se stresem nebo jak si zdravě nastavit práci z domova. Manažeři se mohou inspirovat, jak nastavit v týmu psychologické bezpečí a proč se jím vůbec zabývat. A pro rodiče jsou připravené tipy jak pomoci dětem nastavit domácí denní režim nebo jak pracovat s emocemi. V programu najdete více než 14 online přednášek, které jsou navíc doplněné o doprovodné webináře. Vstup na Mental Wellness Days stojí symbolických 150 Kč a je na každém, kolik přednášek se rozhodne absolvovat.

Téma duševního zdraví nesmí být tabu

„Slova jako terapie, psycholog, úzkost, depresivní stavy nebo psychiatr stále ještě mnoha lidem splývají s nelichotivou nálepkou nemoc nebo diagnóza,” říká Zábržová a zároveň dodává: „My se snažíme toto dlouholeté tabu rozbít a ukázat všem, kteří pomoc potřebují, že je naprosto v pořádku si o ni říct.”