...

... Zdroj: iStock.com

Jak být šťastnější ve svém těle? Neporovnávejte se a všímejte si kladů

Pokud nenasloucháte svému tělu, vaše duše nikdy nebude spokojená. A naopak. Můj osobní recept na štěstí jsou drobnosti, které pro svoje tělo i duši dělám každý den. 

Všímám si kladů, ne jen chyb

Odmala jsme naučeni hledat především chyby. Už ve škole nám v diktátech hledali jen hrubky. Ale zkusme to vzít z druhé stránky. Kolikrát si stoupnu před zrcadlo a říkám si: „Hm, dneska jsi kočka!“ Co na tom, že mám zrovna ten den každou ponožku jinou a slušný bad hair day. Povedly se mi linky a rtěnka, tak se za to náležitě pochválím.

Nepouštím si k tělu negativní lidi

„Jak ty ke mně, tak já k tobě.“ Měla jsem – všimněte si minulého času – ve svém okolí zatvrzelého pesimistu, který kam vešel, tam jakoby se stahovala mračna. Pokud je na mě někdo nepříjemný, odráží se to i na mé vlastní náladě. Jsem naštvaná sama na sebe, že mě ten člověk donutil zvýšit hlas. A nejspíš i tlak. Takže lidem s negativní energií je lépe se vyhnout.

Žádné porovnávání s kamarádkou

Porovnávat svůj vzhled se zevnějškem někoho jiného, ať už modelky z časopisu, nebo kamarádky, je zaručený způsob, jak se ve svém těle cítit hůř a vyvolat si momentální depku. Na tohle toxické myšlení existuje jediná vakcína – připomínat si svou jedinečnost a radovat se z ní. Netruchlit nad tím, co nemám, a oslavovat to, čeho mám dostatek.

Pohyb

Ač mám do maratonské běžkyně dost daleko, snažím se dopřát tělu pohyb. Je ovšem dobré vyhnout se příspěvkům na Instagramu, kde se můj kamarád Martin pravidelně chlubí, že za hodinu uběhl tolik kilometrů, kolik já ujedu leda autem. Pokud také patříte mezi pomaloběžce, nezoufejte. Děláte to pro sebe, ne pro publikum na sociálních sítích.

Sex jako meditace

Milování je prostředkem, jak uniknout egu a na chvíli zapomenout na denní trable. Pro mnohé z nás je to nejúčinnější druh meditace, při kterém je důležité najít si toho správného meditačního mentora. V tomto případě neplatí pravidlo, že méně je někdy více.

...
... | Zdroj: red

Článek vyšel v červnovém čísle časopisu Moje psychologie. Aktuálně je na stáncích listopadové s Lindou Rybovou na titulce. Objednat si ho můžete i přes sms. Jak?

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

PSYCHOLOGIE1811W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: PSYCHOLOGIE1811W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.