Inspirace na víkendový oběd: Tuhle krůtí sekanou si zamilujete!

24. dubna 2021 • 06:00
Krůtí sekaná se skvěle hodí jako víkendový oběd • Foto: iStock

Čeká vás rodinný oběd a nenapadá vás, do čeho se v kuchyni pustit? V tom případě vyzkoušejte tuto krůtí sekanou, která je plná sušených rajčat a oliv.

Ingredience na 1 štangli (4–5 porcí): 500 g krůtího mletého masa, lžička soli, čerstvě mletý pepř, 1 stroužek česneku, 10 černých oliv bez pecky nakládaných v oleji, 8 kusů sušených cherry rajčat v oleji, 2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka a medvědí česnek), 3 krajíce bílého toastového chleba, 7–8 plátků sušené šunky, lžíce oleje z rajčat nebo oliv

Postup:

1. Půl kila mletého krůtího masa osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a dolaďte ho do italské chuti – přidejte sušená rajčátka, černé olivy, případně artyčoky, kapary a zelený pepř.

2. Nasekejte petržel a medvědí česnek. Konzistenci sekané nastavte toastovým chlebem natrhaným na malé kousky. Pořádně vše promíchejte rukama.

3. Přidejte sušenou šunku tímto způsobem: Zmuchlejte pečicí papír, pak ho znovu natáhněte, rozetřete po něm lžíci ochuceného oleje a vyskládejte na něj sušenou šunku. Plátky by měly být aspoň 20 cm dlouhé a měly by se lehce překrývat. Postačí 7 až 8 kousků.

4. Ze sekané vytvarujte knedlík a položte ho na plát ze šunky. Směs zkontrolujte, aby byla všude stejně široká. Uchopte pečicí papír a zarolujte. Opět dotvarujte dokulata.

5. I s papírem přeložte na plech, troubu předehřejte na 200 °C. Pečte 25 až 30 minut.

6. Upečenou sekanou nechte několik minut odpočívat. Skvěle se hodí k bramborové kaši, chutná ale dobře i vychladlá, kdy je mozaika v průřezu ještě hezčí.

Hotovo!

Autor: redakce Ženy.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy