Krůtí sekaná se skvěle hodí jako víkendový oběd.

Krůtí sekaná se skvěle hodí jako víkendový oběd. Zdroj: iStock

Inspirace na víkendový oběd: Tuhle krůtí sekanou si zamilujete!

Čeká vás rodinný oběd a nenapadá vás, do čeho se v kuchyni pustit? V tom případě vyzkoušejte tuto krůtí sekanou, která je plná sušených rajčat a oliv.

Postup:

1. Půl kila mletého krůtího masa osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a dolaďte ho do italské chuti – přidejte sušená rajčátka, černé olivy, případně artyčoky, kapary a zelený pepř.

2. Nasekejte petržel a medvědí česnek. Konzistenci sekané nastavte toastovým chlebem natrhaným na malé kousky. Pořádně vše promíchejte rukama.

3. Přidejte sušenou šunku tímto způsobem: Zmuchlejte pečicí papír, pak ho znovu natáhněte, rozetřete po něm lžíci ochuceného oleje a vyskládejte na něj sušenou šunku. Plátky by měly být aspoň 20 cm dlouhé a měly by se lehce překrývat. Postačí 7 až 8 kousků.

4. Ze sekané vytvarujte knedlík a položte ho na plát ze šunky. Směs zkontrolujte, aby byla všude stejně široká. Uchopte pečicí papír a zarolujte. Opět dotvarujte dokulata.

5. I s papírem přeložte na plech, troubu předehřejte na 200 °C. Pečte 25 až 30 minut.

6. Upečenou sekanou nechte několik minut odpočívat. Skvěle se hodí k bramborové kaši, chutná ale dobře i vychladlá, kdy je mozaika v průřezu ještě hezčí.

Hotovo!