food září

food září Zdroj: archiv

Ideální na piknik: Kelímkový jogurtový koláč s ovocem!

Jídlo na piknik nemusí být složité, hlavně se musí dobře přenášet a skvěle chutnat. Naplňte sklenice a skleničky, sbalte deky a můžete vyrazit. Do parku, na louku, do lesa, na rozlehlou zahradu. Užijte si to!

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Forma ø 25 cm

Příprava: 20 minut + 50 minut pečení

Suroviny: 2 kelímky kvalitního bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 2 kelímky špaldové mouky, 1,5 kelímku třtinového cukru, 4 vejce, 1 sáček prášku do pečiva, 400 g ovoce (rybíz, meruňky, blumy, švestky…), máslo a hrubá mouka na formu

Drobenka: 1 lžíce změklého másla, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce jemných ovesných vloček, 2 lžíce mandlových plátků

Nenechte si ujít letošní F.O.O.D. piknik!

Postup:

1. Formu lehce vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem. Připravte drobenku: máslo, cukr, mandle a vločky zpracujte prsty na drobivou hmotu.

2. Jogurt, vyklopte do mísy, kelímky vymyjte a použijte jako odměrku. Přidejte obě mouky, cukr, vejce a prášek do pečiva, dejte do větší mísy a umíchejte těsto. Stačí dobře promíchat vařečkou, aby se všechny suroviny spojily, není třeba šlehat ani hníst. Těsto nalijte do formy a po celé ploše bohatě zasypte ovocem, větší ovoce pokrájejte na poloviny či čtvrtiny. Koláč zasypte drobenkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 50 minut. Jestli je hotový, vyzkoušejte špejlí zapíchnutou do středu koláče. Nechte vychladnout, krájejte na kousky a servírujte.

Další skvělé recepty (nejenom na piknik) najdete v aktuálním zářijovém čísle magazínu F.O.O.D.

Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

food září
food září | Zdroj: archiv