...

... Zdroj: istock.com

Datle místo cukru: Konečně můžete mlsat bez výčitek!

Dejte sbohem bílému cukru a nahraďte ho datlovým sirupem nebo datlovou pastou. Na rozdíl od klasického cukru totiž tyto produkty nezatěžují lidský organismus. Tato skvělá přírodní sladidla navíc dodají tělu rychlou energii a zároveň mají vysoký obsah vlákniny, vitamínů a minerálů. 

Proč by datlový sirup a pasta neměly chybět ve vaší kuchyni? Datlový sirup Bombus, který obsahuje pouze 100 % datlí, má výraznou chuť a svou konzistencí a barvou připomíná med. Obsahuje velké množství vlákniny, minerálů a vitamínů a má nízký glykemický index, díky kterému po konzumaci sirupu a výrobků z něj připravených nedostanete brzy hlad.

A co stojí za vynikajícími vlastnostmi obou produktů? Jsou to datle, z nichž jsou vyrobeny a které jsou bohaté na draslík, vitamíny skupiny B, kyselinu pantothenovou. Všechny tyto prvky podporují naši dobrou duševní i fyzickou kondici.

Recept na datlové placičky s raw pastou

Suroviny: 1 hrnek (asi 250 ml) datlové pasty, 1 lžička skořice, 1/2 hrnku madlí, 1/2 hrnku vlašských ořechů a 100 g hořké čokolády (pro vegany – raw čokoláda).

Postup:

1. Veškeré suroviny rozmixujeme. Můžeme nechat i kousky, sušenky jsou pak konzistentně zajímavější. Podle potřeby lze přidávat pastu nebo ořechy.

2. Ze vzniklého těsta tvoříme placičky a sušíme je 8-10 hodin, případně je možné je nechat ztuhnout v ledničce.

3. Nakonec rozpustíme čokoládu a placičky polevou ozdobíme.

Článek vyšel v lednovém čísle magazínu Moje psychologie!