Bagely s hummusem

Bagely s hummusem Zdroj: David Turecký

Bagely s hummusem: Zdravá svačina do práce i na cesty!

Žádné řízky na cestu ani bageta na benzínové pumpě. Udělej si na letní výlety zdravou, ale sytou svačinku. 

BAGELY S HUMMUSEM

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 600 g sterilované cizrny, 2 lžíce sezamové pasty tahini, 1–2 lžičky římského kmínu, 1 lžičky soli, 1 stroužek česneku, 1–2 citrony, 2 kapie, 4 bagely, 1 hrst rukoly, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce dýňových semínek a 1 hrst koriandru

Postup:

1. Sterilovanou cizrnu slijte, dejte do výkonného mixéru nebo food processoru a důkladně minimálně pět minut mixujte. Přidejte pastu tahini, římský kmín podrcený v hmoždíři spolu se solí, utřený česnek a opět mixujte. Citronovou šťávou dolaďte konzistenci, měla by být hladká a krémová.

2. Kapie omyjte a dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, stačí, aby změkly a jejich chuť byla sladší. Měkké kapie zbavte stopky a všech semínek a pokrájejte na nudličky.

3. Bagely rozkrojte, namažte poctivou vrstvou hummusu, přidejte rukolu, kousky kapií, kapary, nasucho opražená dýňová semínka a lístky koriandru.

Gastro tip na víkend:

Milovníci gastronomie, pozor! V sobotu 23. června se v prostorech Zámeckého parku v Jičíně uskuteční již čtvrtý ročník Jičínského Food Festivalu. Po úspěšném absolvování prvních ročníků se všichni milovníci dobrého jídla i lahodných nápojů mohou těšit na nevšední gastronomické zážitky, o které se postarají šéfkuchaři vybraných restaurací.

Další recepty najdete v aktuálním čísle magazínu F.O.O.D., který si můžete objednat přes SMS.

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1807W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1807W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

.
. | Zdroj: archiv