Jeep Cherokee

Jeep Cherokee Zdroj: archiv firem

Mercedes Benz E Class
Subaru Forester
Honda Odyssey
Ford Fusion
Žena a auto. Důvěrný a pevný vztah
11
Fotogalerie

Auto a žena. Vztah založený na kráse a kvalitě. Jaké máme favority?

Ženy dnes řídí auto stejně jako muži. Čím dál tím častěji jsou to také ony, které auto vybírají. A k tomu dost často přistupují stejně jako k výběru muže. Každá má jiné nároky a očekávání a ty se ještě v průběhu života mění. Ale když si konečně vyberou, jsou mu ochotné dát celé své srdce.

Jak vzdálené jsou doby, kdy žena poprvé sedla za volant auta. Byla sama v davu mužů. Šla přes zákaz, a ještě si to zaplatila. Když Karl Benz vyvíjel první motorový vůz, jež byl patentován roku 1886, neobešel se bez pomoci své prakticky založené manželky Berthy. Ta díky svému věnu pomohla odvrátit hrozící bankrot Benzovy firmy. Žena finančně podporuje svého muže? Tehdy to byl skandál. A ještě větší způsobila, když odvážná Bertha sedla bez manželova vědomí za volant a jela 106 kilometrů z Mannheimu do Pforzheimu.

Ne snad, aby se předvedla, ale aby pomohla manželovi ukázat tento nový vůz veřejnosti. Naložila své dva starší syny a jela. Nezastavily ji ani technické problémy, které hravě zvládla vyřešit a prokázala, že nové auto má potenciál. Poté ještě chvíli trvalo, než se ženy staly řidičkami, ale jejich zájem a touha být samostatné je k autům hnaly čím dál tím víc.

Auto v rukou ženy

Podíváme-li se na dnešní statistiky, tak v České republice je registrováno6,7 miliónu řidičů, z toho 3,7 miliónu mužů a 3 milióny žen. Jste jednou z nich? Já ano a nemám-li auto, jsem jako bez ruky. A je nás víc. Když jsem po několikaleté pauze opět sedla za volant a poprala se se svými strachy, že mi to chcípne, nezaparkuji nebo nabourám, můj život se změnil. Pocit nezávislosti, samostatnosti, vlna sebevědomí, otevření možností a nové lásky.

A některé lásce k autům propadly absolutně a staly se nejodvážnějšími řidičkami.

Odstartovala jsem život řidičky. Někdy nervózní, jindy s pocitem absolutního štěstí, když jedete vstříc novým zážitkům. A tak máte nového parťáka, který vás po každodenní jízdě zná a vy jeho. Těch slz, které jste v něm potajmu probrečela. Těch písniček, které mu, ač svým falešným hlasem, každý den prozpěvujete. Těch zachráněných kamarádek v nouzi nebo těch situací ve vašem životě, díky kterým se vám změnil život, od svatebních ozdob až po následné pomalé jízdy s brečícími ratolestmi. No a když vás parťák opouští, tak to obrečíte. Avšak nic není ztraceno.

Auta, která chceme

Na programu je hledání nového. A troufnu si říci, že v tomhle jsme my ženy zodpovědné, máme svou představu a jsme ochotné si i připlatit. Já mám ve svém výběru jasno. A vy? Je důležité vědět, kde a s kým trávit svůj čas. Americký server Gobal cars brand provedl výzkum a podle něj se ženy mnohem více zajímají o hybridní vozy, o vozy kvalitní a spolehlivé. Mají rády všechny technické vymoženosti, které jim umožní cítit se bezpečně. Volí auta elegantní, ale i velké rodinné vozy. Každá podle svých možností. Tuto desítku ženy milují a jsou jim věrné. Jak jsou krásná a funkční. Podívejte se na ně do fotogalerie.

Auto a žena. Vztah založený na kráse a kvalitě. Jaké máme favority?

Jeep Cherokee
Jeep Cherokee | Zdroj: archiv firem
Mercedes Benz E Class
Mercedes Benz E Class | Zdroj: archiv firem
Subaru Forester
Subaru Forester | Zdroj: archiv firem
Honda Odyssey
Honda Odyssey | Zdroj: archiv firem
Ford Fusion
Ford Fusion | Zdroj: archiv firem
Žena a auto. Důvěrný a pevný vztah
Žena a auto. Důvěrný a pevný vztah | Zdroj: archiv firem
Toyota Highlander
Toyota Highlander | Zdroj: archiv firem
Tesla model S
Tesla model S | Zdroj: archiv firem
Lexus ES
Lexus ES | Zdroj: archiv firem
Toyota Prius
Toyota Prius | Zdroj: archiv firem
Subaru Outback
Subaru Outback | Zdroj: archiv firem