Sametové hlasy ve Valdštejnské zahradě

Sametové hlasy ve Valdštejnské zahradě Zdroj: archiv firem

Provazochodkyně nad Vltavou
Letní Letná 2019
Ilustrační fotografie
Divadelní představení Meda
Letní kino - Vrchní, prchni (1980)
7
Fotogalerie

Akce, které ještě stihnete v srpnu. Užijete si léto pod sluncem a hvězdami

Sice se přehoupneme do druhé poloviny léta, ale na intenzitu slunce a zábavy si rozhodně stěžovat nebudeme. Pojďme si dosyta užívat jídlo, víno, hudbu, kulturu, a to vše samozřejmě hlavně pod širým nebem.

Meda

Kdy: 5. srpna – 7. září 2019 20:00–22:30

Kde: Museum Kampa, Praha

Divadelní představení Meda
Divadelní představení Meda | Zdroj: archiv firem

Divadelní představení ke 100. narozeninám Medy Mládkové, ambasadorky umění. V hlavní roli Tatiana Vilhelmová, dále Dana Batulková, Daniel Šváb, Veronika Arichteva, Lukáš Příkazský a Jaromír Dulava. Unikátní představení přímo na Letní scéně Muzea Kampa. Než začne představení, můžete se pokochat jejími šperky, fotografiemi a vzpomínkami na stejnojmenné výstavě.

Slovácký rok

Kdy: 15. 8. - 18. 8.

Kde: Kyjov

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Antonín Reňák

Folklór je in! navštivte i vy největší folklorní událost, která se opakuje jen jednou za čtyři roky. Během čtyř festivalových dnů se představí přes tisíc účinkujících, můžete se těšit i na krojovaný průvod nebo lidový jarmark, který ukáže fortel českých a moravských řemeslníků. Letní vzduch se rozvoní tradičními dobrotami, vínem i domácí pálenkou. Bujaré zpěvy, doprovázené čarovnými tóny houslí a cimbálu, přeruší až vyzvánění kostelních zvonů, svolávající ke slavnostní nedělní mši, a dusot kopyt pod sedly jezdců Jízdy králů uhánějících tryskem od Skoronic k majestátní kyjovské radnici.

Letní Letná

Kdy: od 15. srpna do 1. září

Kde: Letní Letná, Letenské sady, Praha

Provazochodkyně nad Vltavou
Provazochodkyně nad Vltavou | Zdroj: archiv firem

Zahájení, jaké Praha ještě neviděla! Světoznámá provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga z francouzského souboru Cie Basinga překročí Vltavu ve výšce 35 metrů na laně dlouhém 350 metrů! „Procházka v oblacích“ povede od Právnické fakulty přes Vltavu až do Letenských sadů.

Letní Letná 2019
Letní Letná 2019 | Zdroj: archiv firem

Od extrémních výkonů k jemné poetice, od napínavých dobrodružství k nekontrolovatelným výbuchům smíchu, od vrcholné akrobacie k hravé klaunerii, od velkolepých představení k pouličnímu cirkusu – mezinárodní festival Letní Letná od 15. srpna do 1. září představí různé podoby nového cirkusu. Bohatý program pro nejmladší publikum opět nabídne rodičům i dětem každodenní možnost uniknout do kouzelného světa nového cirkusu.

Sametové hlasy ve Valdštejnské zahradě

Kdy: 28. srpna 2019 v 17:00 až 18:20 hod

Kde: Valdštejnská zahrada, Praha

ANTONÍN DVOŘÁK, Slovanské tance (výběr) „SAMETOVÉ PÍSNĚ“

Sametové hlasy ve Valdštejnské zahradě
Sametové hlasy ve Valdštejnské zahradě | Zdroj: archiv firem

Předehra k nové sezóně orchestru FOK se již tradičně odehrává ve Valdštejnské zahradě. Program koncertu však bude mimořádný, podobně jako je mimořádný rok 2019, neboť si v něm připomínáme 30 let od Sametové revoluce. Spolu s dirigentem Janem Kučerou na něm proto přivítáme několik významných osobností, spojených se „sametovými dny“ osudově – Jaroslava Hutku, Michaela Kocába a celý Spirituál kvintet, s nimiž si zanotujeme slavnou Náměšť nebo spirituál Jednou budem dál. Ve výčtu hostů však dosud chybí žena! Bude jí Aneta Langerová, která připomene, že sametové dny před třiceti lety patřily v neposlední řadě nové generaci…

Letní kina

Kdy: Celé léto

Kde: Všude kolem vás

Letní kino - Vrchní, prchni (1980)
Letní kino - Vrchní, prchni (1980) | Zdroj: archiv firem

Letní kino kdekoliv, využijte toho, že se promítají české filmy, staré klasiky a nezapomenutelné příběhy. Alespoň jeden večer v letním kině. Jen v Praze vás bude zásobovat filmy CAMP – Centrum architektury a městského plánování, které například každou středu a neděli promítá české filmy, které se natáčely v Praze. Najděte si své nejbližší letní kino a vyrazte pod hvězdy.