Minimalismus

Minimalismus Zdroj: Profimedia.cz

Oči v barvách
Řízený chaos
Oči v barvách
(S) pletená
Trendy na jaro a léto
9
Fotogalerie

Vlasy a líčení. Co je v kurzu na jaro a léto?

Nenucenost, opravdovost a žádná přísná pravidla. Trendy pro nadcházející jaro a léto jsou především autentické.

Pokračování 2 / 7

V jednotě

Nanesení rtěnky na pusu i tváře – banální trik, který stojí za důmyslným a aktuálně tolik žádaným sjednoceným vzhledem obličeje. U některých modelek se dokonce stejný odstín objevil až na spáncích… Barevná škála přitom balancuje mezi něžně růžovou a přirozeně nude, broskvovou, ale také křiklavě mandarinkovou nebo sytě burgundskou. A textura? Ta s obličejem přirozeně splývá. Vystupuje pouze lesk, který dodává rysům sportovní dynamiku a svébytnost.

Rtěnky na pusu i na tváře
Rtěnky na pusu i na tváře | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

(S)pletená

Propletené prameny vlasů se z minulé sezony volně přehouply i do té aktuální. Aby ne, když jsou tak univerzálně slušivé! Záplava smyček však vyžaduje jasnou orientaci a rozhodování. Protože zatímco romantičkám budou sedět spíše nahodile spletené hippie copánky, případně ležérně povolený cop, energické divošce padnezamotaný drdol v týle nebo různě po celé hlavě vypletené cestičky.

(S) pletená
(S) pletená | Zdroj: Profimedia.cz

Video placeholde

Pokračování 4 / 7

Rozmazané

Klasické kouřové líčení dostalo pauzu a nahradilo jej rozmazané, jakoby ušpiněné stínování, které má vypadat jako „brzké ráno po probdělé noci“. Ideální postup, jak toho docílit, tkví v nanesení (nejlépe šedých) stínů přes černou linku, přičemž nejvhodnějším nástrojem pro mastnější textury jsou prsty. Jejich teplo pomáhá k tomu, aby barvy přirozeně splynuly s pletí.

Jeví se výsledek dostatečně obnošeně jako po dni stráveném v ulicích velkoměsta? Správně! Nedokonalost je in.

Kouřové líčení
Kouřové líčení | Zdroj: archiv firem

Video placeholde

Pokračování 5 / 7

Řízený chaos

Filozofie volnosti a svobodomyslnosti získala konkrétní podobu. Rozcuchaný účes s mokrým finišem má budit dojem, jako by jeho nositelka právě vstala a šla (ačkoli za jeho vytvořením stojí spousty práce). Vlasy můžete prosušit fénem nebo je nechat volně schnout. Cílem je každopádně svérázný, nekonvenční styling, který vybízí k tomu nebrat se příliš vážně. Je vlastně protikladem k dokonale profiltrovaným „selfie“.

Řízený chaos
Řízený chaos | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

V barvách

Žhavě žlutá, tyrkysová, bílá či ostře červená – svižné a šťavnaté barvy se na přehlídkách nevyskytovaly pouze na očích, ale zářivě oranžová, růžová či fialová obsadily také rty, tváře a v některých případech se vizážisté neostýchali pomalovat i uši. Výrazné odstíny se zkrátka prolínají vším, vyhýbají se však zavedeným partiím. Ignorují totiž veškerá pravidla a konvence, ale stále svým jedinečným způsobem zkrášlují.

Oči v barvách
Oči v barvách | Zdroj: archiv firem

Pokračování 7 / 7

Minimalismus

Odlehčené a živé líčení cílí na jediný detail: zvýrazněné obočí, intenzivní rty, rozmazané linky, jemný třpyt… Všudypřítomná lehkost a maximální nonšalantnost, která přechází od zcela nahé tváře k jedné výraznější partii, však musejí ve výsledku vyznívat uvolněně, nenuceně, jako by chtěly jen náhodně promlouvat beze slov.

Minimalismus
Minimalismus | Zdroj: Profimedia.cz

Článek připravil časopis Moje psychologie.