...

... Zdroj: profimedia.cz

Trendy zimní manikúra, kterou si zamilujete! Mramor, chrom i perličky

S blížící se zimou nestačí jen doladit naše šatníky a nastudovat žhavé trendy v líčení. Pozornost byste měla věnovat i nehtům, protože některé barvy, symboly a kombinace už brzy nepofrčí. Takže sbohem kamínky a třpytky, vítejte perličky a mramore!

Francie trochu jinak

Typická francouzská manikúra je sice elegantní, ale taky trochu nudná. Ale pomyslné žezlo přebírá její mladší a mnohem šťavnatější sestra. Vykouzlete si na zimu takzvanou obrácenou francouzskou manikúru, kdy je barevně odlišný pruh nikoliv na konci nehtu, ale na jeho začátku. Nebo vyzkoušejte stejný průsvitný základ a špičku nehtu ozdobte místo bílé klasiky třeba modrou, černou nebo klidně dvěma barvami najednou. Jak bude proužek silný, záleží jen na vás. Může být opravdu ultra tenký, ale také klidně přes čtvrtinu nehtu.

Nevšední kombinace barev

V zimě má většina z nás tendenci být tak trochu nenápadná, což je chyba. Odvažte se stejně jako v létě a dejte šanci barvám. "Aktuálně je v kurzu míchání barev, které by vás normálně nenapadlo kombinovat. Nebojte se experimentovat! Velkým zimním hitem bude například spojení fialové a žluté," říká nehtová designérka Lenka Kairová.

Perličky

3D zdobení milují především ženy, které si potrpí na extravagantnější manikúru. Třpytivé kamínky na zimu vystřídají lesklé perličky v různých barevných provedeních, které letos pronikly i do našich šatníků například jako ozdoba džín, halenek nebo svetrů.

Matné nehty

Matný vzhled si můžete snadno vykouzlit i vy sama doma. Stačí si pořídit speciální top coat, který klasický lak promění v matný. Nebojte se oba vzhledy kombinovat. Jeden nehet může klidně zůstat lesklý nebo si můžete vytvořit hravou francouzskou manikúru.

Ombré vzhled

Zatímco ombré efekt v barvení vlasů je už téměř pasé, v nehtovém designu stále patří mezi nejžhavější trendy. Ombré manikúru si pravděpodobně doma neuděláte, ale každá schopná manikérka vám ji vytvoří přesně podle vašeho přání. "Můžete vsadit na jemnější vzhled, kdy se budou prolínat světlé krémové nebo pudrové tóny, nebo se klidně odvázat s rudou a černou," radí Lenka Kairová, která bojuje za krásné a kvalitně udělané nehty.

Chromové nehty

Blíží se období večírků a s ním stoupá i popularita metalických odstínů nejen v módě, ale také v líčení a nehtovém designu. Manikúra s kovovým efektem funguje vlastně jako nepřehlédnutelný módní doplněk. Vašemu večírkovému outfitu dodá správný rockový glamour nádech.

Mramorový efekt

Poslední trend je tím absolutně nejnovějším. Možná jste si všimla, že v posledních měsících se mramorový vzor rozšířil z bytového designu i na obuv, hodinky, mobilní kryty a především právě na nehty. Luxusní a neotřelý vzhled je pro nadcházející zimu hitem číslo jedna!

Inspiraci pro trendy zimní manikúru najdete ve fotogalerii: