Video placeholde

Tělo jako superhrdinka: Co můžete odkoukat od Wonder Woman nebo Catwoman?

Filmová plátna jsou nyní plná žen zachraňujících nejen naši planetu. Jak se na tyto role chystají herečky a co si z jejich tréninkových plánů můžete vzít vy?

Je nám samozřejmě jasné, že vy na rozdíl od následujících hvězd nemáte k dispozici několikačlenný tým trenérů, dietologů a dalších pomocníků, kteří by vám umožnili věnovat se celý den jenom sama sobě, ale i malé změny v rutině se počítají. Podívejte se tedy s námi, jak vypadá příprava známých hereček, a využijte jejich tipy, ať máte i vy postavu superhrdinky.

Ve formě jako Catwoman

Výhled na kostým Kočičí ženy nenechal Anne Hathaway v klidu, a proto ve svém tehdejším sportovním úsilí ještě přitvrdila. Kromě 3–2–1 tréninku přidala do svého plánu ještě taneční lekce, kaskadérský výcvik, bojová umění, bikramjógu a běh. Co je podstatou 3–2–1 tréninku, jehož autorkou je Ramona Braganza?

Anne Hathaway jako Catwoman
Anne Hathaway jako Catwoman | Zdroj: Profimedia.cz

Číslo 3 znamená počet opakování kardio cvičení během jednoho tréninku, číslo 2 představuje počet opakování posilovacích cviků a číslo 1 je počet sérií posilování břicha. Anne k tomu řekla: „Mým cílem nebylo vypadat dokonale, ale zvládnout perfektně všechny bitky ve filmu.“ Aby toho dosáhla, trénovala pět dní v týdnu, přičemž každý den byl víc zaměřen na určitou partii. Po celou dobu přípravy jedla veganská jídla, která brání nafukování a zadržování vody.

Pevné paže jako Wonder Woman

Příprava izraelské modelky a herečky Gal Gadot se skládala z optimálního poměru kardia a silového cvičení. Trénink začínala deseti minutami veslování, poté následovaly přítahy kolen v pozici prkna nejprve rovně, pak šikmo vždy po jedné minutě, minuta angličáků, opět dvě minuty přítahů kolen, minuta angličáků, 7 setů shybů po 3 opakováních a 5 setů kliků po třech opakováních.

Gal Gadot jako Wonder Woman
Gal Gadot jako Wonder Woman | Zdroj: Profimedia.cz

Další modifikací bylo zařazení medvědí a krabí chůze místo přítahů v prkně pokaždé na vzdálenost 30 metrů. Kromě toho měla Gal také speciální trénink na břicho a ruce, který se skládal ze 30 vteřin kliků a 30 vteřin výdrže v pozici prkna. Po každé minutě cvičení následovala minuta pauzy. Poslední varianta tréninku se skládala ze dřepu, mrtvého tahu, shybu, hodu medicinbalem a 4 minut kardia.

Přestože Gal miluje pohyb, sportu se věnuje už od dětství a má za sebou dokonce i dva roky v izraelské armádě, přiznala, že takhle těžký trénink nikdy předtím neabsolvovala. Součástí jejího režimu byla také úprava jídelníčku, kde převažovala zelenina, kvalitní bílkoviny a spousta vody.

A jak se do formy dostala Scarlett Johansson coby Black Widow nebo Zoe Saldana, která si zahrála Gamoru ve Strážcích galaxie 2? To se dozvíte v aktuálním čísle časopisu Dieta s Patricií Solaříkovou na titulce.

Nové číslo časopisu Dieta (listopad 2017)
Nové číslo časopisu Dieta (listopad 2017) | Zdroj: Archiv redakce