Michael Kováčik jaro/léto 2018

Michael Kováčik jaro/léto 2018 Zdroj: Profimedia.cz

Michael Kováčik jaro/léto 2018
Adam Kost jaro/léto 2018
Michael Kováčik jaro/léto 2018
Adam Kost jaro/léto 2018
Adam Kost jaro/léto 2018
118
Fotogalerie

Sobota na MBPFW: Přehlídky plné barev, vzorů a splývavých šatů

Mercedes-Benz Prague Fashion Week má za sebou první přehlídkový den a nutno říct, že šlo o velmi silnou sestavu. Podívejte se na to nejlepší, co včera představili čeští a slovenští návrháři. 

Volné a splývavé střihy, zářivé barvy (a zase ta červená...), zajímavé vrstvení, řasení i vzory. To jsou ve zkratce trendy, které včera na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku představili čeští a slovenští návrháři. Podívejme se na jednotlivé tvůrce a jejich kolekce.

Zoltán Tóth

Slovenský návrhář a stylista žijící v Praze sjednotil modelkám účes i boty, a upoutal tak ještě více pozornosti na jednotlivé modely. V kolekci převládaly příjemné tóny modré a zelené, sem tam optimisticky proložené pudrově růžovou (právě k těmto barvám skvěle ladily oranžové paruky modelek) a také jemné vzory.

Zoltán Tóth jaro/léto 2018
Zoltán Tóth jaro/léto 2018 | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Miro Sabo

Miro Sabo je uznávaným slovenským návrhářem, kterého rádi pojímáme za svého. Má za sebou stáž u Rafa Simonse a hned svou první kolekcí v roce 2012 získal nominaci na módního designéra roku cen Czech Grand Design. Jeho včerejší kolekce byla plná asymetrických střihů, řasení a volánů a poutavých barevných kombinací.

Miro Sabo jaro/léto 2018
Miro Sabo jaro/léto 2018 | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Michael Kováčik

Další slovenský návrhář, který začínal jako stylista. Michael si potrpí na minimalismus, ženskost a pohodlí, což je trojkombinace, která si získá srdce snad každé ženy. Jeho včerejší kolekce byla překvapivě laděná do tmavších barev, dominovaly černá, rudá a tmavě fialová. Bílá barva ve formě oversize košile nebo trika reprezentovala základy šatníku. Sexy punc modelkám dodávaly šátky kolem krku a jednotící rudá rtěnka.

Michael Kovačík jaro/léto 2018
Michael Kovačík jaro/léto 2018 | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Alter Era

Pod značkou Alter Era se ukrývá dvojice návrhářek Alicia Declerck a Zhanna Belskaya, které začaly spolupracovat před devíti lety a obě za sebou mají bohaté zkušenosti ze zahraničí. Klíčovým prvkem jejich tvorby jsou kombinace zdánlivě nesourodých potisků, aktuálně je navíc okořenily zařívými odstíny žluté, červené a modré.

Alter Era jaro/léto 2018
Alter Era jaro/léto 2018 | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Lukáš Krnáč

Lukáš Krnáč, který původně studoval animovanou tvorbu, než přesedlal na návrhářství, má pověst provokujícího návrháře. Té včera dostál díky kolekci, na které byly k vidění různé cedulky s ironickým sdělením (fake), některé modely dokonce evokovaly potravinové obaly i s podrobnými informacemi o složení (francúzská šunka).

Lukáš Krnáč jaro/léto 2018
Lukáš Krnáč jaro/léto 2018 | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Adam Kost

Pánské modely byly včera vidět i v jiných kolekcích (Kováčik, Sabo, Krnáč), nicméně Adam Kost, talentovaný student UMPRUM, který mj. letos uspěl i s návrhem pánských bot pro soutěž Baťa Young Designers Challenge, zasvětil svou včerejší přehlídku pouze mužům. V jeho modelech převládala černo-šedo-bílá tlumenost, elegantní střihy a stylové kostkové vzory.

Adam Kost jaro/léto 2018
Adam Kost jaro/léto 2018 | Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week