Foreo UFO, parfumeire Douglas, 7499 Kč

Foreo UFO, parfumeire Douglas, 7499 Kč Zdroj: archiv firem

Trendy v kosmetice, které dělají péči o pleť, vlasy i tělo účinnější a snazší!

Seznamte se s trendy, které mají udělat péči o pleť, vlasy a tělo ještě účinnější, snazší a příjemnější. Hýčkejte svou krásu nejmodernějšími technologiemi i nejefektivnějšími postupy. 

Laserové ošetření pleti

Zdaleka už nejde jen o vyhlazení nedokonalostí, jako je například akné, ale také o omlazení pomocí laserů nové generace. Podle intenzity jejich paprsku se dá působit jak na hlubší vrstvy v podkoží, tak na vrchní vrstvu kůže. V některých místech stačí pleť jen šetrně prohřát, aby se nastartovaly regenerační procesy. Pokožka je pak lehce narůžovělá a vypadá odpočatě.

Doporučujeme: Laserové ošetření na klinice Asklepion, kde s vámi důkladně proberou vaše požadavky, vyberou správný laser a aplikují takový typ ošetření, aby doba rekonvalescence (a tedy čas, po který budete mít zarudlý obličej) byla minimální.

Laser
Laser | Zdroj: istock.com

Článek pokračuje na další stránce >>

Pokračování 2 / 9

Kokosový olej na všechno

Ačkoli supermodelky jako Miranda Kerr nebo Gisele Bündchen tvrdí, že nepoužívají nic jiného, účinky kokosového oleje na zdraví a krásu znali už starověcí Egypťané. Můžete si na něm nejen připravit jídlo, ale také z něj udělat hydratační masku, odstranit jím make-up nebo ho použít jako skvělou vyživující masku na vlasy.

Doporučujeme: Bambucké máslo s panenským kokosovým olejem, pomerančem a ylang-ylang, Zoya Goes Pretty – kombinace bio kokosového oleje a pomerančového esenciálního oleje se využívá jako účinný prostředek k hloubkové hydrataci pokožky. Kokosový olej ze Srí Lanky se snadno vstřebává, nezanechává pocit mastnoty a pokožka je po jeho použití příjemně měkká a jemná.

Bambucké máslo s panenským kokosvým olejem, pomerančem a Yalng-ylang, Zoya Goes Pretty, 209 Kč
Bambucké máslo s panenským kokosvým olejem, pomerančem a Yalng-ylang, Zoya Goes Pretty, 209 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 9

Vitamin, o kterém všichni mluví

Niacin je znám jako vitamin B3. Dokáže opravit DNA a podporuje obranyschopnost kůže, která se pak lépe brání škodlivým účinkům životního prostředí. Zamezuje také úbytku kolagenu, zlepšuje barvu pleti, brání její pigmentaci a má protizánětlivé účinky. Kdo by takový zázrak v kelímku nechtěl mít doma na poličce v koupelně? Obzvlášť, když jsou účinky vitaminu B3 v kosmetice vědecky ověřenou záležitostí.

Doporučujeme: Krém, Valo Vitamin C, Lumene – denní pleťový krém, který dokáže pokožku vyhladit díky kombinaci vitaminu B3, oleje ze semínek morušky a extraktu z plodu arktického ostružiníku.

Krém Valo Vitamin C, Lumene, 799 Kč
Krém Valo Vitamin C, Lumene, 799 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 9

Krása inspirovaná pohybem

Milujeme kosmetické produkty, které jsou vytvořené tak, aby nám opravdu usnadňovaly život a vydržely s námi celodenní maraton. Ve zkratce: make-up, který není třeba během dne opravovat, řasenka, co vydrží dokonce i návštěvu posilovny bez hnutí, hydratační sprej na pleť, který ji okamžitě povzbudí. Naštěstí už o nich nemusíme jenom snít, takové produkty skutečně existují.

Doporučujeme: Řada Clinique Fit – byla navržena pro aktivní ženu, která má dny pořád nabité. Produkty můžete využít na horské túře i před hektickým pracovním dnem, na jehož konci vás ještě čeká večírek.

Řada Clinique Fit
Řada Clinique Fit | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 9

Hloubková regenerace vlasů

I když je kvalita a hustota našeho vlasového porostu genetickou záležitostí, v roce 2019 může mít krásné kadeře opravdu kdokoli. I ten, ke kterému štěstěna v tomhle ohledu nebyla příliš shovívavá. Co totiž vlasy potřebují, je hloubková regenerace z rukou profesionálů. Za pomoci kúry na bázi přírodních olejů, která neobsahuje sulfáty, parabeny a silikony, budou i jindy oslabené, jemné vlasy korunou vaší krásy.

Doporučujeme: Regenerační kúra na vlasy Aura Botanica, Kérastase, která se provádí ve vybraných kadeřnických salonech a obsahuje ručně lisovaný samojský, kokosový a arganový olej.

Regenerační kúra na vlasy Aura Botanica, Kérastase
Regenerační kúra na vlasy Aura Botanica, Kérastase | Zdroj: archiv firem

Pokračování 6 / 9

Genetický test vaší pleti

Odhalí genetickou stavbu vaší kůže, takže na základě svého genotypu zjistíte, jak budete stárnout a jak o sebe co nejefektivněji pečovat. Účelem testu je zjistit nejen váš individuální genetický profil, ale také výběr vhodných přípravků na míru. Díky výsledkům pak můžete předcházet nejen vráskám, ale i pigmentovým skvrnám či zánětům. V praxi to vypadá tak, že vám nejdřív odeberou výtěr z dutiny ústní pomocí speciálního aplikátoru. Pak se určí jednotlivé genetické znaky, které se interpretují. Výsledkem je profil vaší pokožky a rozbor vaší DNA.

Doporučujeme: Test v rámci Diagnostického centra DNA, kde si můžete objednat jeho základní podobu (od 2990 Kč) nebo rozšířenou variantu (nejdražší stojí 5990 Kč).

..
.. | Zdroj: istock.com

Pokračování 7 / 9

Domácí kosmetický salon

Představte si, že se díváte na seriál a u toho se vaše pleť podrobuje podobnému ošetření, jako když jdete na kosmetiku. Stačí pár minut, nemusíte opouštět pohodlí domova a ještě ušetříte. Tohle není scéna z budoucnosti, zažít ji můžete okamžitě. Stačí, když si pořídíte třeba přístroj na domácí použití, který pomocí LED diod stimuluje krevní cirkulaci a zabraňuje tak stárnutí pleti.

Doporučujeme: Přístroj, Foreo UFO (parfumerie Douglas) – přezdívá se mu iPhone pro vaši tvář. Umí kombinovat technologii hyperinfuze (ohřívání, chlazení a pulzace) a světelnou LED terapii.

Foreo UFO, parfumeire Douglas, 7499 Kč
Foreo UFO, parfumeire Douglas, 7499 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 8 / 9

Masky na vlasy, které aplikujete před mytím

Všichni asi tušíme, nakolik prospěšné jsou pro naše vlasy masky, které je mají posílit a ozdravit. Někdy ale nemáme čas stát půl hodiny ve sprše nebo ležet ve vaně, abychom je nechali působit. Řešením jsou speciální masky, které nanesete před mytím vlasů a ve sprše pak jen smyjete.

Doporučujeme: Pre-Shampoo maska na vlasy s argonovým olejem, Lee-Stafford – hodí se pro všechny typy vlasů, ale především pro jemné, barvené nebo poškozené. Arganový olej pomáhá chránit křehké konečky.

Pre-Shampoo maska na vlasy a arganovým olejem, "Lee-Stafford, 465 Kč
Pre-Shampoo maska na vlasy a arganovým olejem, "Lee-Stafford, 465 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 9 / 9

Kryoterapie

Zní to jako procedura ze sci-fi, ale využívají ji i profesionální sportovci. Jedná se o metodu, kdy se hluboký suchý mráz (pohybuje se od –110 °C až do –130 °C) aplikuje na vnější povrch lidského těla. Akce může trvat jen krátce, například po dobu 2–4 minut. Nejenže tak posílíte svou obranyschopnost, ale také se zlepšíte prokrvení celého těla, zmizí otoky a zlepší se pohyblivost kloubů. A nemusíte mít obavy, že by vám návštěva polária ublížila, před vstupem vás podrobí lékařské prohlídce.

Doporučujeme: Specializované Kryocentrum, za kterým stojí Roman Hrabaň, desetibojař a bobista, bývalý reprezentant České republiky na zimní i letní olympiádě, který založil toto první polárium v Praze.

Kryoterapie
Kryoterapie | Zdroj: istock.com