Street style v Kodani

Street style v Kodani Zdroj: Profimedia.cz

Těšíte se? Tohle je 6 trendy barev, které se budou nosit na podzim!

Léto sice ještě nekončí, ale z módního hlediska už prakticky začíná podzim. Jaké barvy budou letos v kurzu? Podívali jsme se na předpovědi podle Institutu Pantone, který tyto trendy předpovídá na základě dat z newyorského fashion weeku. 

Růžová

Růžová poletí ve své nejryzejší podobě. Sytá a teplá, proto od Pantone získala romantické jméno Fruit Dove. Noste ji, pokud chcete šířit dobrou energii (růžový svetr je skvělou volbou) nebo pokud potřebujete svému outfitu dodat (sladkou) tečku.

Oranžová

Odstíny oranžové vybral Institut Pantone rovnou dva – sytější Orange Tiger a sofistikovanější Dark Cheddar, který je více do žluta. Nebojte se oranžové a berte ji také jako oživení minimalistického outfitu (výborně se snese s béžovou).

Modrá

Modrá samozřejmě nemůže chybět, milovali jsme ji už v létě a na podzim bude tato love story pokračovat, ale pozor, s konkrétními odstíny. Těmi jsou přímočarý Galaxy Blue, který se podobá královské modři, ocelový Bluestone a modročerný Evening Blue, který vynikne krásně třeba na saténu či denimu.

Hnědá

Co by to bylo za podzim bez hnědé barvy! Pantone nabízí rovnou dva odstíny, karamelový Sugar Almond a zemitý, studený a tmavý Rocky Road. Myslete na ně, až budete vybírat kabelku nebo kabát!

Zelená

Příznivkyně tmavě zelené se letos mohou těšit na mechový odstín, který už je takovou podzimní klasikou. Trendy oživením je svěží odstín Guacamole, který si přirozeně spojujeme spíše s jarem, ale i na podzim dodá (outfitu) potřebnou šťávu.

Vínová

Letos na podzim by vám v šatníku nemusela chybět ani klasická živoucí červená, kterou Pantone označuje jako Chilli Pepper. Milovnice vínové si také přijdou na své, letošní Biking Red je jen více šmrncnutá hnědou (nikoli fialovou).