Kardigan, Zara, 1299 Kč

Kardigan, Zara, 1299 Kč Zdroj: archiv firem

Street style z New Yorku.
Košile, Monki, 25 EUR
Mini šaty, Zara, 799 Kč
Kožíšek, Mango, 3999 Kč
Kardigan, Zara, 799 Kč
37
Fotogalerie

Tartan, zvířata i psychedelie: 5 trendy vzorů tohoto podzimu

Móda je hra, tak proč si nezačít pořádně hrát? Zdá se, že letošní podzim naváže na divoké léto, které hrálo všemi barvami i vzory. Pojďte proto odhalit, jaké motivy budou vládnout nadcházející sezóně. Garantujeme vám, že ani jeden z nich vás nebude nudit!

Šach mat

Tohle není žádná novinka. Vzor jako vystřižený z šachového seriálu Dámský gambit přechází do své podzimní etapy. Vrcholu popularity si sice užíval už během léta, ale vypadá to, že se na tom v dohledné době nic nezmění. Kromě pestrobarevných kombinací ho tentokrát budete vídat také v umírněné černobílé verzi, která si bude velmi rozumět s trendy lila barvou i sytě oranžovou nebo zelenou. A jaký kousek s tímto vzorem si pořídit? Nosit se bude jak na tenkých propínacích kardiganech, tak topech s rolákem či širokých džínách.

TIP NA VIDEO: Trendy barvy letošního podzimu, které musíte mít

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 5

Na vlně psychedelie

Jasný hit mezi podzimními topy? Zejména ty žerzejové se stojáčkem a vlnkami, které vám budou připomínat buď přebaly hipísáckých desek, nebo funky pojetí mramorového vzoru. Tento typ svršku bude navíc často doplněn o efektní prostřihy v dekoltu či na ramenou. Skutečný wow efekt tedy budete mít zajištěn i v případě, že si k takovému tričku vezmete už jen klasické černé džíny a nenápadné doplňky. Pokud byste ale přeci jen toužila jít o krok dál, místo topu sáhněte po psychedelických kalhotách. Poslouží vám skvěle na neformální party i v případech, kdy jednoduše budete chtít na ulici vystoupit z davu.

Pokračování 3 / 5

Punk není mrtev

Na zásoby kostkovaných kousků v obchodech stále čekáme. Proč si ale zatím nezkrátit čas nabráním inspirace? Podle módních predikcí bude tartan jedním z klíčových trendů podzimu i zimy. Nosit se bude jak na širokých kalhotách, tak na overzise sakách i dámských oblecích. Skvěle si zároveň bude rozumět s hudebními tričky i hedvábnými bílými košilemi a chunky kotníčkovými botami. A pokud toužíte po kousku, který nikdo jiný nebude mít, zkuste se porozhlédnout po lokálních secondhandech. Unikátní tartanové kousky se totiž často schovávají právě tam.

Pokračování 4 / 5

Volání divočiny

Zvířecí vzory jsou jednou z módních stálic. Jejich styling dokáže být ale dost ošemetný, a váš outfit se tak třeba jen kvůli špatnému výběru materiálu či střihu může z módní záležitosti proměnit ve velmi laciný (a často i lascivní) neúspěch. Opatrnost je tedy v případě divokých motivů na místě. Během podzimu se velké oblibě bude těšit zejména leopardí vzor, který se bude moc hezky vyjímat zejména na midi šatech a sukních. Chybu ovšem neuděláte ani se sakem nebo košilí. Vždy pak ale raději volte střídmější doplňky a neutrální barvy.

Pokračování 5 / 5

Infantilní ráj

Nostalgie a sentiment ve stylu 90. let se módního světa drží po celý rok 2021. Teď se ovšem vzorová odvázanost dostává ještě o level výš! A zatímco první polovině roku dominovaly hlavně motivy dětsky namalovaných květin a mraků, podzim se ponese v ještě explicitnější verzi. Očekávejte proto záplavu svetrů a kardiganů s motivy muchomůrek, lesa, ale i louky s pasoucími se ovcemi. Módní ujetost? Naprostá! Není ale třeba se brát pořád tak vážně.