Street style z Paříže.

Street style z Paříže. Zdroj: Profimedia.cz

.
.
.
.
.
40
Fotogalerie

Tajemství šatníku Pařížanek: Na které kousky letos nedají dopustit?

Kde jinde hledat stylové a přitom nadčasové módní kreace než právě v ulicích Paříže? Přestože si Francouzky vždy rády zachovávají nadčasově elegantní ráz, i ony občas propadnou aktuálním trendům. Pojďte se proto inspirovat sedmi kousky, na které tento podzim nedají dopustit. A vy si je nejspíš zamilujete taky!

Kardigany

Huňaté dlouhé svetry? Ne! Kardigany tento podzim hlásí obrovský návrat a mezi nejvíce trendy kousky patří právě ty, které Pařížanky nosí už tolik let. Jsou krátké, vypasované, často ozvláštněné balonovými rukávy, pletením nebo květinovými aplikacemi a nosí se zapnuté přímo na holé tělo a zastrčené do kalhot. Stejně tak je ale můžete přehodit přes hedvábné midi šaty, případně pod ně obléct jednoduché tílko a zapnout je ledabyle na jeden knoflík.

TIP NA VIDEO: Pilíře šatníku stylových Francouzek

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 7

Denimový overal

Když kdokoliv otevře téma overaly, většinou se jako první snese vlna kritiky kvůli jejich nepraktičnosti při svlékání. Bylo by ale nefér nevyzdvihnout také jejich klady. Kouzlo overalů tkví především v tom, že nemusíte řešit módní kombinace – jednoduše je oblečete a můžete vyrazit bez jakéhokoliv složitého stylingu. Francouzky letos sází především na modely ve stylu 70. let, zvonové nohavice a tmavě modrý denim (který si mimochodem velmi dobře rozumí zejména s hnědými doplňky).

Pokračování 3 / 7

Kožené kalhoty

Oblíbenost kožené módy v posledních letech stoupá do nebeských výšin. Po sakách a kabátech se letos pozornost přesouvá na kalhoty, které postupně přejímají trendové prvky z denimové sféry. Pas se postupně snižuje, nohavice se prodlužují až na zem a získávají na pořádném objemu. Pro vytvoření balancu v outfitu k nim proto Pařížanky volí úpletové kardigany, basic topy se čtvercovým výstřihem nebo tenké roláky.

Pokračování 4 / 7

Oversize kabáty

Vlněná klasika, která ani v mrazech nezklame. Co si budeme povídat, zachumlat se do příjemného kabátu, ve kterém se budete moci bez problémů hýbat, i když pod ním budete mít další tři vrstvy oblečení, je pocit k nezaplacení. V ulicích Paříže jsou letos kromě oversize střihů stále častěji k vidění také kabáty s raglánovými rukávy, které módní nadšenkyně doplňují o cross body kabelky, jednobarevné svetry a kalhoty se širokými nohavicemi.

Pokračování 5 / 7

Kotníčkové boty na podpatku

Obujete je k šatům i ke zcela jednoduché kombinaci džínů, trička a saka. Kotníčkové boty umí dodat jakémukoliv outfitu na eleganci a pozvednou ho minimálně o level výš. Abyste v nich ale dokázala pobíhat po městě celý den, je zapotřebí pohodlný podpatek. Takzvaný block heel je sice sázkou na jistotu, v Paříži už na něj ale tak často nenarazíte. Nahrazuje jej hlavně ten postupně se rozšiřující či půlměsícový, který ovšem botkám na komfortu rozhodně neubírá.

Pokračování 6 / 7

Středně modré džíny s vysokým pasem

Denimové trendy tohoto roku hlásí uvolněnost a široké nohavice, Francouzky ale moc dobře vědí, že s rovnými džíny, končícími v úrovni kotníků nikdy nešlápnou vedle. Typickým rysem těchto kousků je vyšší pas a středně modrý odstín. Takové džíny se vám budou hodit k jakkoliv barevnému oblečení a s přehledem k nim můžete obout chunky mokasíny, vysoké šněrovací boty i lodičky. A pokud přeci jen toužíte po ozvláštnění, rozhodně se nebojte jít do lehkých zvonů.

Pokračování 7 / 7

Malé kabelky přes rameno

Pokud vyrazíte do Paříže, stoprocentně si všimnete, že se většině stylových žen bude na rameni pohupovat malá baguette kabelka. Do ní si Francouzky dávají jen to nejnutnější, zbytek odkládají do větších schopper tašek, případně košíků. Letos pak mezi styly nejvíce bodují zvířecí vzory – zejména imitace světlé hadí nebo čokoládově hnědé krokodýlí kůže.