Rita Ora

Rita Ora Zdroj: profimedia.cz

Rita Ora
Rita Ora
Rita Ora
Rita Ora
Rita Ora
9
Fotogalerie

Rita Ora exkluzivně pro Ženy.cz: Móda byla vždy mou tajnou zbraní!

V Berlíně bylo minulý týden opravdu živo! Přiletěla tam totiž zpěvačka Rita Ora! Ovšem ne v rámci svého koncertního turné, ale kvůli zbrusu nové kolekci s názvem #Radiate, kterou spolunavrhla pro značku Deichmann. A my jsme byli u toho!

Přestože ten den bylo vedro k padnutí, Rita rozdávala úsměvy na všechny strany, ochotně pózovala a dokonce všem přítomným novinářům a influencerům dopřála malý akustický koncert, který jsme si všichni maximálně užili.

V kolekci je celkem čtyřicet modelů bot! Co vás k jejich tvorbě inspirovalo?

Inspiruje mě celá řada věcí, každý den něco jiného. Jsem šťastná, že jsem vyrůstala a že žiju v Londýně, protože tady mě kreativita obklopuje na každém rohu. Obdivuju lidi, kteří se nebojí obléct se netradičně bez ohledu na to, co si bude myslet okolí. Podle mě největší inspirací pro člověka je být obklopený lidmi, kteří se nebojí. Chtěla jsem vytvořit kolekci upřímnou, praktickou, reálnou. Něco, co unosí lidi v každé situaci. Něco, co lidem propůjčí pocit svobody a sebevědomí. Experimentovala jsem s barvami a styly. Tvořit kolekci pro mě bylo úžasnou zkušeností a jsem na ni opravdu pyšná!

Které boty z kolekce se vám líbí nejvíc?

Vyrostla jsem na teniskách, takže určitě tenisky. Nejvíc se mi líbí ty zlaté a stříbrné. Z tenisek jsem sice v dospělosti přesedlala na podpatky, které nosím zejména na jevišti, ale stále v sobě mám to „dětské teniskové já“. Pak se mi také hodně líbí modely se třpytkami a štrasovými kamínky.

V rámci propagace kolekce #Radiate jste namluvila reklamní spoty v různých jazycích. Bylo to těžké?

Některé pro mě byly těžší, některé lehčí. Paradoxně, ač neumím vůbec německy, mi jako nejsnazší přišlo namluvit spot právě v němčině.

Rita Ora
Rita Ora | Zdroj: archiv

Co pro vás vlastně znamená móda?

Móda pro mě znamená svobodu a možnost vyjádřit se. Neexistují zde žádná pravidla. Móda byla vždy mojí zbraní. Módou dotvářím svoji identitu.

Jakému stylu dáváte přednost v soukromí?

Svůj soukromý styl bych popsala jako „tomboy“ (ležérní pánský styl) a nebojím se zapojit barvy. Ráda se cítím pohodlně a oblékám se podle momentální nálady.

Co je podle vás základním stavebním kamenem outfitu?

Rozhodně boty. Vstanu a říkám si, kým chci dneska být a jak moc je pro mě dnes rozhodující pohodlí. Pokud jdu na schůzky, většinou volím podpatky a podle toho ladím zbytek outfitu. Pokud mě čeká uvolněnější den, zvolím pohodlnou obuv, džíny a triko. Takže vše začínám výběrem obuvi.

A jaký je váš nejoblíbenější pár bot?

Klasické lodičky na podpatku. Nikdy nevyjdou z módy, jsou nadčasové a vypadají skvěle s jakýmkoliv oblečením.

Rita Ora
Rita Ora | Zdroj: archiv

Toužila jste už od dětství stát se popovou star?

Kam až má paměť sahá, tak ano. Chtěla jsem být hudebník. Chtěla jsem lidi bavit. Toužila jsem se krásně oblékat. Myslím, že jsem to chtěla tak od tří, no dobře, možná šesti let. Jednu dobu jsem chtěla být veterinářkou, ale pak jsem zjistila, že bych musela hodně studovat, a srdce mě víc táhlo k muzice než ke studiu.

Co plánujete na zbytek letošního roku?

Rok 2019 byl velmi divoký. Dělala jsem první světovou tour s albem Phoenix. A jsem ráda, jak dobře bylo album přijato. Po vyčerpávající části roku teď přichází čas na odpočinek, než v roce 2020 přijdu s dalším albem.

Čas na odpočinek. Jak vlastně trávíte volný čas?

Příliš volného času nemám. Ale pokud ano, ráda se vidím s přáteli a rodinou, zpomalím a odpočívám. Svoji práci ale miluju a jsem šťastná, že dělám to, co mě baví a naplňuje. V hudebním průmyslu se pohybuji už 10 let a za tu dobu jsem vlastně ještě nikdy úplně neměla možnost nějak výrazně zpomalit.

Existuje někdo, s kým byste si jednou chtěla zazpívat duet?

Mám mnoho vysněných osob, se kterými bych toužila nazpívat duet, třeba s mojí oblíbenou skupinou No Doubt. Miluju je! Také bych chtěla něco uskutečnit se zpěvákem The Weeknd, to by mohlo být velmi zajímavé. Myslím si, že mám tolik snů, které bych chtěla naplnit, že na jejich uskutečnění mi nestačí ani celý život.

Podívejte se, jak si Rita Ora užívala představení její kolekce bot

Video placeholde