Cate Blanchett

Cate Blanchett Zdroj: profimedia.cz

Nejdražší šaty všech dob! Které se prodaly za 120 milionů?

Pro mnoho slavných žen nehraje cena šatů žádnou roli. Nejdůležitější je, aby v nich vypadaly dokonale, zaujaly módní kritiky a vepsaly se všem do paměti. Velmi často se také hodnota konkrétních šatů zvedá právě díky jejich nositelce, která je proslaví. Podívejte se na nejdražší šaty v historii. 

Marilyn Monroe

Cena šatů: 5,6 milionu dolarů

Snad nejpopulárnější šaty všech dob, které proslavila ikona Marilyn Monroe ve snímku Slaměný vdovec v roce 1955, se vydražily o více než padesát let později za 5,6 milionu dolarů (cca 120 milionů korun). A vypadá to, že tuhle sumu nic jen tak nepřekoná.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe | Zdroj: profimedia.cz

Další šaty prodané za neuvěřitelné ceny najdete na dalších stránkách >>

Pokračování 2 / 9

Audrey Hepburn

Cena šatů: 131 tisíc dolarů

O rok dříve, než Marilyn proslavila bílé šaty se vzdušnou plisovanou sukní, předvedla neméně známá ikona tehdejší doby Audrey Hepburn model, který se také všem nesmazatelně zapsal do paměti. Byly to koktejlové šaty Givenchy, které oblékla na Oscary. Ve stejném roce, jako ty Marilyn, se prodaly za 131 tisíc dolarů, tedy za necelé tři miliony korun.

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 9

Princezna Diana

Cena šatů: 137 tisíc dolarů

Hedvábné šifónové šaty od Catherine Walker patřily mezi princezniny oblíbené. Oblékla je celkem třikrát. Jednou na portrétní focení, podruhé na operní premiéru a naposledy v roce 1997 na filmový festival v Cannes. Překrásná róba byla po její smrti vydražena za 137 tisíc dolarů, což jsou bez pár tisíc tři miliony korun.

Princezna Diana
Princezna Diana | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 9

Nicole Kidman

Cena šatů: 2 miliony dolarů

Saténové šaty s vyšíváním z dílny Christiana Diora předvedla herečka Nicole Kidman na předávání Oscarů v roce 1997. Haute couture róba se později prodala za neuvěřitelné 2 miliony dolarů (téměř 43 miliony korun).

Nicole Kidman
Nicole Kidman | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 9

Cate Blanchett

Cena šatů: 200 tisíc dolarů

Herečka Cate Blanchett oblékla na Oscary v roce 2007 róbu módního domu Armani Prive, která byla celá poseta třpytivými krystaly Swarovski. Hodnota šatů je vyčíslena na 200 tisíc dolarů, tedy v přepočtu více než 4 miliony korun.

Cate Blanchett
Cate Blanchett | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 6 / 9

Vévodkyně Kate

Cena šatů: 400 tisíc dolarů

Pochopitelně se mezi nejdražší šaty historie dostaly i legendární svatební šaty překrásné vévodkyně Kate. Hodnota velkolepých krajkových šatů od Sarah Burton, vrchní návrhářky pro módní dům Alexander McQueen, byla stanovena na 400 tisíc dolarů, což je 8 a půl milionu korun.

Vévodkyně Kate
Vévodkyně Kate | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 7 / 9

Jennifer Lawrence

Cena šatů: 4 miliony dolarů

Šaty, ve kterých Jennifer Lawrence zakopla na Oscarech, se díky této malé nehodě staly nezapomenutelnými. Nádherná róba Dior Couture má prý v současnosti hodnotu 4 milionů dolarů (více než 85 milionů korun).

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 8 / 9

Lupita Nyong'o

Cena šatů: 150 tisíc dolarů

Snová bílá róba Calvin Klein, kterou předvedla herečka Lupita Nyong'o na Oscarech před téměř šesti lety, byla poseta více než 6 tisíci perel. Hodnota šatů tak byla stanovena na 150 tisíc dolarů, tedy v přepočtu více než 3 miliony korun.

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 9 / 9

Paris Hilton

Cena šatů: 270 tisíc dolarů

Šaty poseté půl milionem blýskavých krystalů Swarovski navrhl pro dědičku hotelového impéria americký módní návrhář August Getty. Jejich hodnota je 270 tisíc dolarů, což je v přepočtu téměř 5,8 milionu korun.

Paris Hilton
Paris Hilton | Zdroj: profimedia.cz