Pernille Teisbaek

Pernille Teisbaek Zdroj: Profimedia.cz

Mega kabelky baví Instagram: Stanou se opravdu trendem?

Poté, co francouzský návrhář Simon Porte Jacquemus uspěl s miniaturní kabelkou Le Chiquito, která vypadá jako pro panenku, bylo jisté, že dál už v tomto směru zajít nelze. A tak se trend pomalu, ale jistě začíná obracet k opačnému extrému. A je to opět velká legrace!

Kabelky se v posledních letech staly vděčným instagramovým fetišem. Kdo chce být vyfocen během týdne módy, netroufne si přijít s modelem starším než půl roku. Kdo chce hlásat trendy, ví, že se neobejde bez psaníčka The Pouch od Bottega Veneta nebo aspoň Fendi Baguette. A koneckonců, i kdo si chce jen vyfotit pěkné kafe, ví, že když k tomu umně naaranžuje kabelku, získá víc lajků.

Současné trendy kabelky jsou tak mnohdy více šperkem než praktickým zavazadlem na celodenní pobíhání. A obzvlášť ty miniaturní, kam se vejde maximálně mobil, kreditní karta a rtěnka. Pokud jste jejich kouzlu nepodlehla a dodnes ho nechápete, možná vás potěší zpráva, že velké kabely se s velkou pravděpodobností vrátí. Ba přímo obrovské.

Cestu tomuto trendu umetává instagramový účet the bigbagclub, který repostuje fotky nejrůznějších módních influencerek, ovšem s několikanásobně zvětšenou kabelkou, což ve výsledku působí docela vtipně. Stojí za ním mladá studentka z Turína Virginia, která si přivydělává jako grafička.

Po účtu itsmaymemes, který na celebritách zvětšuje bundy nebo tenisky, popřípadě také kabelky, je tu další účet, který přináší vydatný módní obsah, ze kterého vám ovšem nebude těžko.

Ale pozor, ne každá obří kabelka, kterou v této době na Instagramu uvidíte, je graficky upravená. Některé jsou pravé. Že by nás po éře zmenšování čekal čas pořádných kabel, do kterých lze v případě potřeby sbalit i dítě?