Kaliopky trendovaly i před třemi lety, kdy je influencerky po vzoru Balenciagy nosily s lodičkami. Na snímku Caroline Daur

Kaliopky trendovaly i před třemi lety, kdy je influencerky po vzoru Balenciagy nosily s lodičkami. Na snímku Caroline Daur Zdroj: Profimedia.cz

Chápete to? Prvním insta trendem v novém roce se stávají kaliopky!

Leden je v módě obdobím slev a také časem, kdy už nás začínají nudit naše zimní uniformy. Jak proti tomuto stereotypu bojují módní influencerky? Překvapivě vytahují ze skříní kaliopky!

Proč jsou kaliopky znovu cool? Na tuto otázku odpovídaly módní magazíny i před pěti lety. Tehdy je ze zapomnění vyhrabal módní návrhář Demna Gvasalia, který vymýšlel nový koncept pro módní dům Balenciaga, nebo zakladatelka značky Marni Consuelo Castiglioni. Netrvalo dlouho a kaliopky se coby elegantnější alternativa klasických legín staly street style hitem, přičemž módní influencerky k nim tehdy výhradně nosily lodičky na podpatku (a navlékací gumu zahákly právě za ten podpatek).

Letos kaliopky překvapivě protnuly zimní šeď hned po Novém roce. Překvapivě, protože na posledních přehlídkách se sice objevily, ale nešlo o nic výrazného, mnohem častěji byly zastoupeny klasické legíny. A také proto, že styling, který se začíná opakovat na Instagramu, je pro studené počasí nepraktický – považte, kaliopky a k nim na boso mokasíny nebo balerínky. Na druhou stranu, až v dubnu vykoukne slunce, tak si lze tuto pohodlnou kombinaci snadno představit jako součást každodenní uniformy. Ale to už budou módní influencerky zase posedlé něčím jiným.