Video placeholde

Pánská móda: Jak vznikají nové kolekce značky Blažek?

Značku Blažek určitě znáte a rozhodně i víte, že je to přední český výrobce pánské módy. Tušíte ale, jak vznikají nové kolekce? To se dozvíte ve videu!

"Práce na nové kolekci začíná v Brně u nás v ateliéru, kde nejdříve vymyslíme téma a koncept kolekce. Zhruba za čtrnáct dnů pak vše rozvineme do obrazové podoby," odpovídá na otázku, jak vznikají nové kolekce, šéfdesignérka značky Blažek Jana Kuťková. Než pro novou kolekci se svým týmem vybere vhodné látky, hledají k tématu obrázky, podle kterých si nastaví barevnost a vymyslí motivy. Když látky dorazí do ateliéru, vymyslí šefdesignérka nové střihy a následně se z nich vybírají ty nejpovedenější kousky, které se poskládají do kompletních outfitů.

"Úplným vyvrcholením kolekce je přehlídka, kde divák může vidět původní inspirační zdroje, které se mnohdy do finálního produktu nepodaří dostat v takové intenzitě," doplňuje Jana Kuťková.

Co přehlídky znamenají pro zakladatele a majitele značky Ladislava Blažka a které kousky značky Blažek si nejvíce oblíbil, se dozvíte ve videu:

Video placeholde