Video placeholde

Sto let módy: Jaké prádlo bylo sexy v době našich babiček?

Víte, u koho a kdy se objevily první kalhotky? Kdo tipoval, že u nevěstek, měl pravdu. I z toho důvodu je ženy pak dlouho nechtěly nosit. K jejich spodnímu prádlu patřily korzety. Z těsných šněrovaček se ale dámy osvobodily a počátkem 20. století si už mohly užívat volnější overal a později i romantické košilky. Vydejte se s námi na pouť po historii spodního prádla v zábavném videu.

Při pohledu na spodní prádlo, které ženy nosily na počátku 20. století, se vám možná vybaví overaly, které jsou na jaře a v létě velkým hitem. O pár let později se neatraktivní spodní prádlo s nohavicemi až ke kolenům přeměnilo v romantickou košilku. Podobné mnohé z nás dnes nosí na spaní. Odhalení pupíku na sebe nenechalo dlouho čekat. Už v roce 1935 bylo spodní prádlo oddělené. Podprsenka byla většinou saténová, samozřejmě bez vycpávek, a kalhotky velmi často zdobila sukýnka. O deset let později bylo zcela běžné nosit pod oblečením tvarující body.

V 60. letech už bylo běžné spodní prádlo velmi podobné tomu, jaké se nosí dnes. Podprsenky měly vycpávky a krajku, kalhotky měly vysoký pas a velmi často zvířecí nebo jiný potisk. Kdy se součástí spodního prádla staly podvazky a co podle tvůrců videa nejvíce frčí teď?

Podívejte se na video:

Video placeholde