Video placeholde

Přátelé se vrací: Tohle je 6 kosmetických rad, které nám seriál dal

Včerejším dnem se na obrazovky vrátil kultovní seriál Přátelé. Přestože se jednalo pouze o jeden speciální díl, není na škodu se ohlédnout za tím, co nám tato ikonická parta zanechala za rady nejen do života. Kromě nepřeberného množství vtipů a životních situací, se kterými se umíme všichni ztotožnit, to jsou také kosmetické a beauty tipy, které se rozhodně dají aplikovat i v dnešní době. Které z nich si stojí za to zapamatovat?

Tak trochu jiné líčení očí

Ikonické líčení očí.
Ikonické líčení očí. | Zdroj: Profimedia.cz

Skalní fanoušci seriálu si možná všimli, že v pořadu make-up artisté nikdy nepoužívali moc dramatického kouřového líčení. Robin Siegel, vedoucí maskérek seriálu, místo něj oči herečkám často zvýrazňovala jen pomocí krémové linky, kterou rozetřela malým šikmým štětečkem. Hloubku pohledu poté umocnila přidáním lehké vrstvy tmavších stínů. Nad řasy často ráda přidala světlejší stíny, vykonturovala tvar oka pomocí kapky hnědé a sem tam na zvýraznění využila i sytějších barev. Základní pravidlo ale vždy znělo: všeho s mírou.

TIP NA VIDEO: Přátelé opět spolu!

Video placeholde

Článek pokračuje na další stránce >>

Pokračování 2 / 6

Hnědá rtěnka nepatří do minulosti

Rachel Green v podání Jennifer Aniston a její hnědé rty.
Rachel Green v podání Jennifer Aniston a její hnědé rty. | Zdroj: Profimedia.cz

90. léta byla proslulá hnědými rtěnkami a konturovacími tužkami. A nikdo neuměl tento trend nosit lépe než Rachel Green v podání Jennifer Aniston. V poslední době se podobné líčení opět vrátilo na výsluní, tak proč se neinspirovat právě v kultovním seriálu? Vždy dbejte na to, aby tužka byla v co nejpřirozenější barvě. Orámujte jí rty a poté jemně rozetřete směrem doprostřed. Poté aplikujte rtěnku a zafixujte tak, že mezi rty stisknete kapesníček. Zbavíte se přebytečné barvy a rtěnka vydrží déle.

Pokračování 3 / 6

Kluci taky nosí make-up

Že je make-up jen pro ženy? Ale kdepak!
Že je make-up jen pro ženy? Ale kdepak! | Zdroj: Profimedia.cz

Pamatujete, když Joey natočil reklamu na modrou rtěnku Ichiban, která byla určena mužům? Získal za ni nejeden posměšek, ale ve skutečnosti tím předpověděl budoucnost. V dnešní době totiž líčení pro muže není nic neobvyklého a i takové značky, jako jsou Chanel či Tom Ford, vyrábí vlastní kolekce make-up produktů určených pro pány. Ukazuje se tak, že líčení skutečně nezná pohlaví, a pokud si chce někdo namalovat oči či nalakovat nehty, má plné právo na sebevyjádření. Vzpomeňte si třeba na Harryho Stylese... a nebo právě na Joeyho.

Pokračování 4 / 6

Tvářenka se vždy hodí

Phoebe a její vždy zářivá pleť.
Phoebe a její vždy zářivá pleť. | Zdroj: Profimedia.cz

Jak na projasněnou pleť ve stylu Phoebe? Máme opět tip přímo od nejpovolanější Robin Siegel. „Ráda jsem na Lisyny, alias Phoebe, tváře i rty používala růžové odstíny. Její styl v seriálu Přátelé měl vždy lehce bohémský nádech, proto jsem si u ní ráda pohrávala s barvami a celkovým projasněním,“ říká. Pro dokonalý look Siegel doporučuje aplikovat krémovou tvářenku, kterou poté zafixujete ještě pudrem a trochou bronzeru.

Pokračování 5 / 6

Vaše T-zóna si zaslouží masku

Vaše pleť si zaslouží péči. Chandler, Joey a Ross o tom vědí své.
Vaše pleť si zaslouží péči. Chandler, Joey a Ross o tom vědí své. | Zdroj: Profimedia.cz

Starat se důkladně o svou pleť je pro dokonalý vzhled klíčové. A věděl to už i Ross, který o svou mastnější T-zónu pečoval natolik, až se k němu přidal Chandler a Joey a všichni nakonec sledovali zápas amerického fotbalu s maskou na obličeji. Vtipné? V seriálu určitě, nic to ale nemění na skutečnosti, že pravidelnou péči o pleť se opravdu nevyplácí podceňovat. Zkuste si proto podobný pleťový rituál vytvořit třeba teď ke sledování mistrovství světa v hokeji.

Pokračování 6 / 6

Najděte si svůj osobitý parfém

Rachel miluje Chanel no.5. Který parfém bude ten váš?
Rachel miluje Chanel no.5. Který parfém bude ten váš? | Zdroj: Profimedia.cz

Rachel našla zalíbení v jedné z největších parfémových klasik – Chanel N°5. Jde o natolik ikonickou záležitost, že nositelku takové vůně jednoduše poznáte vždy, když vejde do místnosti. Že by to byl impuls najít pro sebe také konečně onen osobitý parfém? Vůně dokáže dotvářet osobnost člověka a je nenápadným pomocníkem při vytváření celého líčení i outfitu, rozhodně se proto vyplatí mít jednu takovou také doma. Rachel o tom ví své.