Video placeholde

Seriálové a filmové novinky, které by vám v květnu neměly uniknout

Otevření kin je sice konečně na dohled, to ale rozhodně neznamená, že streamovací služby nejsou plné nových snímků. Nalaďte proto Netflix a HBO, uvařte si čaj a zabalte se do deky. Následující propršené dny budou jak dělané k relaxu u obrazovky.

Kyslík

Sci-fi thriller Kyslík uvede Netflix 12. května.
Sci-fi thriller Kyslík uvede Netflix 12. května. | Zdroj: Netflix

Netflix si na květen připravil hned několik thrillerů a dramat. Jedním z nich je francouzsko-americký sci-fi thriller Kyslík, který bude nahánět husí kůži nejen divákům, jež nemají rádi stísněné prostory. Mladá žena v podání herečky Mélanie Laurent se jednoho dne ocitne uvězněná v kryokomoře. A aby toho nebylo málo, nepamatuje si vůbec nic – kdo je ani jak se do této prekérní situace dostala. Vzpomenout si musí ale co nejrychleji, vzduch totiž v komoře rychle dochází…

TIP NA VIDEO: Seriál New Amsterdam patří mezi letošní hity. Už jste jej viděli?

Video placeholde

Tipy na další filmové a seriálové novinky najdete na následující straně >>

Pokračování 2 / 6

Halston

Životopisný seriál Halston uvede Netflix 14. května.
Životopisný seriál Halston uvede Netflix 14. května. | Zdroj: Netflix

Po delší době na Netflix přichází nový seriál z módního prostředí. Pokud tedy milujete snímky jako Ďábel nosí Pradu, dokument September Issue nebo se vám líbily filmy o Yves Saint Laurentovi či Coco Chanel, neměli byste si nechat ujít ani minisérii Halston. Skotský herec Ewan McGregor se v něm převtělí do světově uznávaného návrháře Roye Halstona Frowicka, který během 70. let dokázal vybudovat módní impérium. Pětidílný seriál bude protkaný návrhářovými silnými ambicemi, hédonismem i strmými pády.

Pokračování 3 / 6

Oslo

Politické drama Oslo uvede HBO 30. května.
Politické drama Oslo uvede HBO 30. května. | Zdroj: HBO

Držitelka Zlatého glóbu Ruth Wilson a herec Andrew Scott se na konci května představí v premiérovém snímku Oslo na HBO. Americké politické drama, jež je filmovou adaptací stejnojmenné divadelní hry, se zaměřuje na nelehké vyjednávání mezi dvěma úhlavními nepřáteli – Izraelem a Palestinou – v 90. letech. Jak trnitá cesta vedla k uzavření mírové dohody mezi oběma státy? A jakou roli v tom sehrál jeden norský manželský pár?

TIP NA VIDEO: Kultovní kniha My děti ze stanice ZOO se dočkala vlastního seriálu.

Video placeholde

Pokračování 4 / 6

Žena v okně

Psychologický thriller Žena v okne uvede Netflix 14. května.
Psychologický thriller Žena v okne uvede Netflix 14. května. | Zdroj: Netflix

Když v roce 2017 vyšla thrillerová kniha Žena v okně, literární fanoušci ji zahrnuli chválou. Teď se příběh dočkává i filmového zpracování na Netflixu. Děj sleduje osamělou Annu Foxovou, která žije sama, nevychází ven a čas si krátí pitím vína a špehováním sousedů z okna. Do ulice se záhy přistěhuje nová, na první pohled téměř dokonalá rodina Russellových. Jenže Anna ze svého místa u okna jednoho dne zahlédne něco, co rozhodně vidět neměla, a její bezpečný svět se velmi rychle začne rozpadat jako domeček z karet.

Pokračování 5 / 6

Superman a Lois

Seriál Superman a Lois se na HBO dočká nových dílů 19. května.
Seriál Superman a Lois se na HBO dočká nových dílů 19. května. | Zdroj: HBO

Seriály a filmy o superhrdinech jsou již evergreenem, který jen tak diváky něčím novým nepřekvapí. Když se ale na konci února objevil na HBO seriál Superman aLois, zvedla se nebývalá vlna kladných ohlasů. V seriálu, který se od 19. května dočká nových dílů, musí nejslavnější hrdina a nejznámější novinářka čelit dosud nevídaným útrapám – jejich hlavním nepřítelem se totiž stává stres, tlak a vyčerpání, kterému čelí většina dnešních pracujících rodičů.

TIP NA VIDEO: Podívejte se na trailer ke snímku Liga spravedlnosti od Zacka Snydera!

Video placeholde

Pokračování 6 / 6

Armáda mrtvých

Akční thriller Armáda mrtvých uvede Netflix 14. května.
Akční thriller Armáda mrtvých uvede Netflix 14. května. | Zdroj: Netflix

Další zombie snímek? Ano, ale tentokrát v trochu jiném pojetí. Zatímco ve většině obdobných filmů se dosud živí obyvatelé snažili prchnout před stádem nemrtvých příšer, v případě této netflixovské novinky se parta žoldáků pokusí ve svůj prospěch využít situaci, kdy je celé Las Vegas zamořené zombíky, a podniknout loupež obrovských rozměrů. Povede se jim to? Režie se ujal legendární Zack Snyder, který nedávno sklidil ovace za novou verzi Ligy spravedlnosti a stojí za snímky, jako jsou 300: Bitva u Thermopyl, Sucker Punch či publikem velmi dobře přijatý Aquaman.