Magnetické řasy, Kiss, mall.cz, 300 Kč

Magnetické řasy, Kiss, mall.cz, 300 Kč Zdroj: archiv firem

Magnetické řasy Lash Liner, lashliner.com, $55
Magnetické řasy, Ardel, notino.cz, 399 Kč
Set magnetických řas s oční linkou, profirasy.cz, 599 Kč
Magnetické řasy, Essence, dekorativka.cz, 169 Kč
...
6
Fotogalerie

Magnetické řasy: Jaké mají výhody i nevýhody oproti nalepovacím?

Umělé lepené řasy jsou pro některé ženy součástí téměř každodenního líčení. Pokud je i vy nosíte běžně, určitě vás bude zajímat, že existují i řasy, které není třeba aplikovat lepidlem. Jsou totiž magnetické!

Magnetické řasy jsou na trhu již pár let, ale ten největší boom u nás jsme zaznamenaly až teprve v posledních měsících. Narozdíl od klasických „nalepovaček“ nepotřebujete k aplikaci lepidlo. Jak už název napovídá, magnetické řasy fungují na principu mikromagnetek. Řasy bývají většinou složeny ze dvou dílů. Jeden pásek se přikládá nad přírodní řasy a druhý naopak pod ně.

Výhody magnetických řas

Narozdíl od těch nalepovacích vám magnetické řasy vydrží na svém místě, i když se zpotíte, sprchujete nebo sportujete. Další velkou výhodou je samozřejmě absence lepidla, které může poškodit přírodní řasy a také podráždit oční víčko. V neposlední řadě je třeba zdůraznit, že pokud se o magnetické řasy budete správně starat, vydrží vám mnohem déle než klasické „nalepovačky“.

Nevýhody magnetických řas

Jejich aplikace je složitější než u nalepovacích řas, a tak se může stát, že vás pár nezdařených pokusů odradí. Magnetky si totiž při nasazování tak trochu dělají, co chtějí, a mají tendenci při secvaknutí řasy posouvat. Výsledný efekt je pak velmi nelichotivý. Chce to hodně trénovat a obrnit se trpělivostí. Další nevýhodou je, že proužek spojující pásek řas je mnohem výraznější než právě u klasických „nalepovaček“. Je proto vhodné líčení doplnit o horní linku, která proužek zamaskuje.

Druhy magnetických řas

Typ řas může ovlivnit celý výsledný efekt a rozhodnout také to, jestli je budete milovat, nebo nenávidět. Ideální jsou krátké řasy, které slouží jen k zahuštění okraje oka. Čím kratší jsou, tím lépe se vám s nimi bude manipulovat. Dlouhé pásky sice vytváří ten nejlepší výsledný efekt, ale pro začátek je rozhodně lepší si tuto metodu natrénovat na co nejkratších.

Jak je nandat a sundat?

Magnetické řasy vždy aplikujte na přírodní řasy zvýrazněné řasenkou. Jednak krásně splynou s těmi umělými a také se na nich magnetky lépe udrží. Někteří výrobci radí, ať nejprve přiložíte vrchní řasy, které zafixujete spodními. Jiní zase naopak. Je třeba vyzkoušet, který postup vám bude vyhovovat víc. Nejdůležitější je, abyste vždy přikládaly magnet přímo na druhý magnet, protože jen tak zabráníte posunutí řas do nežádoucí pozice. Pozor na aplikování pomocí pinzety, ke které se mohou magnetky přitahovat. Ideální je naučit se nandávat řasy rukou nebo případně speciálními kleštičkami.

Sundávání řas je podstatně jednodušší proces. Magnetky jemně promněte pomocí prstů. Zrušíte tak přitažlivou sílu, kterou na sebe působí. Pak jen opatrně řasy sundáte.

Tipy, kde pořídit magnetické řasy, najdete v galerii:

Magnetické řasy: Jaké mají výhody i nevýhody oproti nalepovacím?

Magnetické řasy, Kiss, mall.cz, 300 Kč
Magnetické řasy, Kiss, mall.cz, 300 Kč | Zdroj: archiv firem
Magnetické řasy Lash Liner, lashliner.com, $55
Magnetické řasy Lash Liner, lashliner.com, $55 | Zdroj: archiv firem
Magnetické řasy, Ardel, notino.cz, 399 Kč
Magnetické řasy, Ardel, notino.cz, 399 Kč | Zdroj: archiv firem
Set magnetických řas s oční linkou, profirasy.cz, 599 Kč
Set magnetických řas s oční linkou, profirasy.cz, 599 Kč | Zdroj: archiv firem
Magnetické řasy, Essence, dekorativka.cz, 169 Kč
Magnetické řasy, Essence, dekorativka.cz, 169 Kč | Zdroj: archiv firem
...
... | Zdroj: istock.com