Lak na nehty My Palatial Party, odstín Party's Enigma, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč

Lak na nehty My Palatial Party, odstín Party's Enigma, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč Zdroj: archiv firem

Gelový lak na nehty The ONE, Oriflame, oriflame.com, 199 Kč/8 ml
Lak na nehty Happy Nails, odstín peach sorbet 8, Benecos, milujubio.cz, 99 Kč/5 ml
Lak na nehty Go green, odstín Gingembre Rouge, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 169 Kč/5 ml
Sada laků na nehty Gingerbread Tea Party, Gel-Like, Nobea, notino.cz, 222 Kč, 3x/6 ml
Lak na nehty Nail Styles 2020, odstín Nairobi, Alcina, dostupné ve spolupracujících salónech, 160 Kč/5 ml
8
Fotogalerie

Laky na nehty, které vydrží i týden! Našly jsme je

Laků na nehty je na trhu nespočet. Mnohdy vybíráme podle barvy, ceny nebo třeba štětečku, ale dopředu nikdy nevíme, jak nám budou vyhovovat. Proto jsme pro vás pár laků otestovaly a zjistily, jestli opravdu drží, jak výrobci slibují. 

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Lak na nehty Go Green, Yves Rocher

Přiznám se, že tohle je moje první setkání s veganským lakem na nehty, a po použití musím říct, že vlastně není důvod vracet se k chemii. Odstín Gingembre Rouge je velmi decentní, asi jako když klasickou červenou projedete nějakým podzimním filtrem. K perfektnímu výsledku stačila i jedna vrstva laku. Zasychal standardně rychle (asi půl hodiny) a na povrchu se netvořily takřka žádné bublinky. Výdrž byla rovněž standardní, druhý den jen velmi nenápadné odlupky na pravém ukazováčku, následující dva dny stále velmi pěkné nehty.

+ přírodní složení, sytá barva

Lak na nehty Go green, odstín Gingembre Rouge, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 169 Kč/5 ml
Lak na nehty Go green, odstín Gingembre Rouge, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 169 Kč/5 ml | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty Gel-like, Nobea

Gelové laky na nehty (bez zapékání) francouzské značky Nobea rovněž sázejí na přírodní složení, já navíc oceňuji i minimalistický design. Osobně jsem zkoušela velmi delikátní, tmavě „nude“ odstín, který připomíná starorůžovou. K dosažení dokonalého výsledku byly zapotřebí dvě vrstvy, při jedné byl pigment nerovnoměrný, ale druhá to šmahem spravila. Lak zasychal asi půl hodiny, netvořily se na něm žádné bublinky a krásně se leskl několik dní. Moje neteř se mě dokonce ptala, jestli mám umělé nehty. Výdrž byla skvělá, i po třech dnech vypadaly nehty krásně, na druhou stranu, u nude odstínů se drobné odlupky opticky ztratí.

+ krásný lesk, výdrž

Sada laků na nehty Gingerbread Tea Party, Gel-Like, Nobea, notino.cz, 222 Kč, 3x/6 ml
Sada laků na nehty Gingerbread Tea Party, Gel-Like, Nobea, notino.cz, 222 Kč, 3x/6 ml | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty My Nail Lacquer, Marionnaud

K dosažení perfektního výsledku jsem potřebovala nanést dvě vrstvy. Na druhou stranu, když jsem si lak nechtěně „ťukla“ ještě před zaschnutím, nebyl žádný problém ho opravit, jednotlivé vrstvy krásně splynuly. Lak ale schnul o něco déle, než jsem zvyklá. Po hodině už sice můžete třeba připravovat jídlo, ale rozhodně nedoporučuju nanášet tento lak odpoledne nebo večer (ano, při spaní se mi do něj obtiskly peřiny). Výdrž mě ale příjemně překvapila, třetí den stále jen nepatrné odlupky na ukazováčcích.

+ snadno opravuje, výdrž

Lak na nehty My Palatial Party, odstín Party's Enigma, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč
Lak na nehty My Palatial Party, odstín Party's Enigma, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Lak na nehty Nail Styles 2020, Alcina

Tento lak se hned po prvním použití stal mým oblíbeným! Jednak má naprosto božský odstín, který se perfektně hodí k podzimu i zimě, a také mi maximálně vyhovovala šířka štětečku, se kterým se mi pohodlně a bez opatlání nanášel na nehty. Jedna vrstva nestačí, ale to je běžné. Po nanesení druhé vrstvy je barva krásně sytá a jednolitá. Dva dny jsem měla nehty jako ze salónu, pak se objevilo pár malinkých oděrek, které jsem ovšem jednoduše zamaskovala novou tenoučkou vrstvou. Celkem jsem ho měla na nehtech týden, a to jsem ani nepoužila top coat!

+ odstín, šířka štětečku, výdrž

Lak na nehty Nail Styles 2020, odstín Nairobi, Alcina, dostupné ve spolupracujících salónech, 160 Kč/5 ml
Lak na nehty Nail Styles 2020, odstín Nairobi, Alcina, dostupné ve spolupracujících salónech, 160 Kč/5 ml | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty Go Green, Yves Rocher

Z tohoto veganského laku jsem byla stejně nadšená jako moje kolegyně. Těšila jsem se na organické složení a přísady, jako jsou řepa, dřevo, cukrová třtina, kokosový olej nebo bambusový extrakt. Nude odstín mě nadchl, stejně jako štěteček a sytost barvy. Když nestíháte, bohatě stačí jedna vrstva. Já jsem nanesla dvě, jak jsem zvyklá. Za tři dny jsem si všimla prvních drobounkých oděrek, ale snadno jsem je zamaskovala. Bez použití top coatu mi vydržel v pěkném stavu zhruba pět dnů a to je super!

+ složení, odstín, sytost barvy, výdrž

Lak na nehty Go Green, odstín Sable Doux, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 169 Kč/5 ml
Lak na nehty Go Green, odstín Sable Doux, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 169 Kč/5 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz – Irena

Lak na nehty Happy Nails, Benecos

S radostí jsem vyzkoušela přírodní lak na nehty a musím říct, že mě hodně příjemně překvapil. Jednak byl skvěle pigmentovaný a dobře se nanášel, takže stačila jen jedna vrstva. Rychle zasychal a jeho výdrž byla obdobná, jako u stejně drahých laků obsahujících látky neorganického původu. Tedy přibližně dva dny bez olupování barvy na konci nehtů. Velmi rychle se odlakovává a navíc má tahle řada opravdu lákavé barevné odstíny, takže skvělá a finančně zajímavá varianta ke klasice!

+ odstíny, složení, výdrž

Lak na nehty Happy Nails, odstín peach sorbet 8, Benecos, milujubio.cz, 99 Kč/5 ml
Lak na nehty Happy Nails, odstín peach sorbet 8, Benecos, milujubio.cz, 99 Kč/5 ml | Zdroj: archiv firem

Gelový lak na nehty The One, Oriflame

Gelový lak od Oriflame je hodně hutný, člověk musí být trochu opatrnější při nanášení. Po nanesení dvou vrstev ale vzniká přesně ten nadčasový, sytý a zářivý odstín červené, který mám ráda. Po nanesení top coatu měl lak takovou střednědobou výdrž – už na konci druhého dne se na koncích nehtů začaly objevovat drobné oděrky. Ty se tedy daly zamaskovat. Je pravda, že jsem ruce nešetřila, každý den jsem třeba myla nádobí.

+ odstín, lesk

Gelový lak na nehty The ONE, Oriflame, oriflame.com, 199 Kč/8 ml
Gelový lak na nehty The ONE, Oriflame, oriflame.com, 199 Kč/8 ml | Zdroj: istock.com