Lak na nehty, ICOnails, odstrín Make Your Polish a Priority, Catrice, 80 Kč

Lak na nehty, ICOnails, odstrín Make Your Polish a Priority, Catrice, 80 Kč Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Lasting Color Gel Shine Nail Polish, odstín 151, Miss Sporty, 40 Kč
Rychloschnoucí lak na nehty, Insta Dri, odstín Expresso, Sally Hansen, prodává notino.cz, 75 Kč
Lak na nehty Marionnaud, odstín Red in fire, 149 Kč, koupíte v parfumériích Marionnaud
Rtěnka s matným efektem, Matte Lipstick, odstín Russian Red, MAC, 479 Kč
Lak na nehty, Classic Collection, odstín Big Apple Red, OPI, 290 Kč
17
Fotogalerie

Červená rtěnka & červený lak na nehty: Na které nedáme v redakci dopustit?

Červená rtěnka a červený lak patří neodmyslitelně do kosmetické výbavy každé z nás. Jenže, ne každá rtěnka má skutečně sytou barvu a ne každý lak na nehty vydrží týden jako nový. My jsme své dokonalé duo našly a rozhodly jsme se s vámi o naše favority podělit. 

Editorka webu Ženy.cz – Irena

Rtěnka, Sothys

Co se týče rtěnky, potřebuji takovou, která nevysušuje. A také mám ráda, když nenápadně a hezky voní. V tomto směru to u mne už delší dobu vyhrává na celé čáře Rouge mat od Sothys. Odstín 340 prune Republique je přesně to, co potřebuji: Jemně kryje, rty zvláční, vydrží přesně od rána do oběda a pak zase celé odpoledne až do večera, nezůstává v konturách a rty nevysušuje. Letošní plán: vyzkoušet červenější odstín Prune Luxemburg! Sothys za to stojí.

Rtěnka, Rouge mat, odstín 340 prune République, Sothys, 890 Kč
Rtěnka, Rouge mat, odstín 340 prune République, Sothys, 890 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Marionnaud

Více, než jasně červenou, mám na nehtech i na rtech raději tmavší odstíny do vínova. Mým letošním objevem je lak od Marionnaud v odstínu Burgundy. Je hodně sytý, takže když spěcháte, vystačíte klidně s jednou vrstvou. S top coatem ze stejné řady vydrží na nehtech klidně týden „bežného provozu“. Skvělý výkon za super cenu!

Lak na nehty, My Nail Lacquer Permanent Range, odstín Burgundy, Marionnuaud, 149 Kč
Lak na nehty, My Nail Lacquer Permanent Range, odstín Burgundy, Marionnuaud, 149 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Rtěnka, Rouje

Když jsem se dozvěděla, že moje oblíbená módní ikona Jeanne Damas bude mít vlastní značku oblečení, byla jsem nadšená. Když později přidala i kolekci rtěnek, byla jsem ale skeptická. Jasně, Jeanne má nádherné plné rty a červená rtěnka je francouzské klišé, které milujeme. V čem by ale měla být ta její výjimečná? Nakonec jsem ale neodolala a koupila si ji. A poprvé se do rtěnky opravdu zamilovala. Zatímco všechny předchozí mi po jídle končily až na bradě, tahle drží nebo se inteligentně stírá tak, že ji nemám rozmazanou všude kolem. Odstín je také nádherný, klasická červená se studeným podtónem, což se ke mě hodí. Konzistence krémová, ale tak akorát, aby se dala precizně nanést, matný finiš, ale bez pocitu suchých rtů. A nadto luxusní zlatý obal! Což mi připomíná, že si brzy budu muset objednat novou.

Rtěnka, odstín Jeanne, Le Rouje, prodává rouje.com, 25 €
Rtěnka, odstín Jeanne, Le Rouje, prodává rouje.com, 25 € | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Korres

Ačkoli Jeanne Damas má i kolekci laků na nehty, zatím jsem odolala. V této oblasti jsem totiž učinila životní objev už dříve. O tom, že řecká značka přírodní kosmetiky Korres má i skvělé laky na nehty, mi kamarádka musela říct snad třikrát, než jsem ji poslechla a jeden, konkrétně odstín Coral Red, si koupila. A skutečně! Nádherný klasický odstín červené, snadné nanášení, kdy k dokonalosti stačí i jedna vrstva, rychlé usychání a poměrně dlouhá výdrž v řádu několika dnů! Zatím v mých očích tento lak žádný jiný nepřekonal, bohužel ani jiné odstíny od Korres, se kterými už tak bezstarostnou zkušenost nemám. Všimla jsem si ale, že nově jsou na trhu teď nové gelové laky Korres, tak ty možná vyzkouším.

Lak na nehty, Gel Effect, odstín Coral Red, Korres, prodává korres.cz, 199 Kč
Lak na nehty, Gel Effect, odstín Coral Red, Korres, prodává korres.cz, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Rtěnka, L'Oreal

U rtěnek je pro mě nejdůležitější, aby vydržely na rtech co nejdéle. Většina z dlouhotrvajících rtěnek mi však rty nepříjemně vysušovala. Pak jsem náhodou objevila tuhle tekutou rtěnku, která má na druhé straně ještě lesk. Štěteček je zaoblený, takže se mi perfektně nanáší. Má opravdu sytou barvu, na rtech perfektně drží a lesklý finiš dodá rtům šťávu a objem. Tuhle rtěnku hned tak nevyměním!

Dlouhotrvající rtěnka a lesk v jednom, Infallible, odstín Boundless Burgundy, dostupné v drogériích, cca 200 Kč
Dlouhotrvající rtěnka a lesk v jednom, Infallible, odstín Boundless Burgundy, dostupné v drogériích, cca 200 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Naj Oleari

Lakuji si jen nehty na nohách, protože ruce si nechávám upravovat od profesionálky, ale i tak samozřejmě toužím po laku, který vydrží co nejdéle, ať už během v zimy v lyžácích, nebo v létě u moře. Zhruba před půl rokem jsem objevila novou italskou značku na českém trhu Naj Oleari a její laky mi naprosto vyhovují. Barva je totiž krásně sytá, takže stačí jen jedna vrstva. A také mají lesklý vzhled, který působí jako kdybych měla gelové nehty. Otestovala jsem ho na všemožných plážích po celé Mallorce a obstál na výbornou! Ani po týdnu se neloupal a vypadal jako nově nanesený.

Lak na nehty s gelovým efektem, Oleo Gel Nail Lacquer, odstín Poppy red, Naj -Oleari, prodává fann.cz, 219 Kč
Lak na nehty s gelovým efektem, Oleo Gel Nail Lacquer, odstín Poppy red, Naj -Oleari, prodává fann.cz, 219 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Bleskproženy.cz –Aneta

Rtěnka, Sephora

Tohle je pro mě královna mezi rtěnkami! Krásně se nanáší, nevysušuje, nedrolí se a vydrží jídlo, pití i pusu. Vůbec nevíte, že ji na rtech máte, a během dne ji stačí jen lehce poupravit. Balení navíc vydrží opravdu dlouho. Odstín číslo tři je pro mě naprostá špička!

Tekutá rtěnka, Cream Lip Stain, odstín Always red, Sephora Collection, 295 Kč
Tekutá rtěnka, Cream Lip Stain, odstín Always red, Sephora Collection, 295 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Marionnaud

Moc mi u laků na nehty nevyhovují široké štětečky, takže jsem zpočátku k tomuto produktu neměla velkou důvěru. Musíme ale říct, že jsem byla příjemně překvapena! Krásně kryje (stačí vám jen jedna vrstva), barva vypadá nádherně a opravdu na nehtech vydrží. I když nepoužiji top coat, vydrží krásný celý týden.

Lak na nehty Marionnaud, odstín Red in fire, 149 Kč, koupíte v parfumériích Marionnaud
Lak na nehty Marionnaud, odstín Red in fire, 149 Kč, koupíte v parfumériích Marionnaud | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Dáma.cz – Marta

Rtěnka, Alcina

Jedna z nejlepších rtěnek, kterou jsem vyzkoušela. Mnohdy totiž matné rtěnky vytvářejí pocit vysušených rtů. Tahle od Alciny vůbec nevysušuje, dobře vypadá, nerozpíjí se do kontur a dlouho vydrží. Má sytý odstín a chilli red je absolutně dokonalý.

Matná rtěnka, Decorative Matt Lip Colour, odstín Chilli Red, Alcina, 340 Kč
Matná rtěnka, Decorative Matt Lip Colour, odstín Chilli Red, Alcina, 340 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Miss Sporty

Jelikož si lakuji nehty hodně často, vyzkoušela jsem nespočet různých laků, drahých i levných, než jsem došla k názoru, že jejich trvanlivost je plus minus stejná, nehledě na cenu. Nejčastěji si tedy kupuji laky značky Miss Sporty a můj oblíbený je odstín 151 z řady Lasting Colors. Tyto laky mají navíc efekt gel shine, takže se opravdu hezky lesknou a díky zakulacenému štětečku se i snadno nanášejí.

Lak na nehty, Lasting Color Gel Shine Nail Polish, odstín 151, Miss Sporty, 40 Kč
Lak na nehty, Lasting Color Gel Shine Nail Polish, odstín 151, Miss Sporty, 40 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Bleskproženy.cz – Markéta

Rtěnka, L'Oreal

Na tuhle rtěnku nedám dopustit, vydrží celý den, a přestože je matná, nevysušuje rty. Uchvátil mě především její vínový odstín. Navíc ji mám už delší dobu a přijde mi, že stále neubývá. Nevím, jestli ji někdy nějaká překoná.

Hydratační rtěnka, Color Riche Matte, odstín Mon Jules, L'Oreal Paris, 195 Kč
Hydratační rtěnka, Color Riche Matte, odstín Mon Jules, L'Oreal Paris, 195 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Sally Hansen

Lakování nehtů vždy nechávám na doma, beru to jako formu relaxace. Oblíbené laky mám hned dva od značky Sally Hansen a od značky Douglas. Oba se pohybují cenově do stovky, a pokud nedělám příliš zátěžovou manuální práci, vydrží mi i týden jako nové.

Rychloschnoucí lak na nehty, Insta Dri, odstín Expresso, Sally Hansen, prodává notino.cz, 75 Kč
Rychloschnoucí lak na nehty, Insta Dri, odstín Expresso, Sally Hansen, prodává notino.cz, 75 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Rtěnka, MAC

Někde jsem četla, že tenhle odstín nosí Gwen Stefani, a ta její rudá se mi fakt líbí. Tak jsem se ji jala vyzkoušet. Co je na ní boží? Ta barva, zářivě červená, která rozsvítí obličej a nepotřebuje nic k sobě, jen sjednocenou tvář. Dobře se nanáší, lehce vysušuje, proto doporučuji předem hydratovat rty a díky tomu i dlouho vydrží.

Rtěnka s matným efektem, Matte Lipstick, odstín Russian Red, MAC, 479 Kč
Rtěnka s matným efektem, Matte Lipstick, odstín Russian Red, MAC, 479 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak, OPI

Byla to dovolenková láska, která trvá dodnes. Poprvé jsem si ho koupila na letišti a ještě před odletem nalakovala. Moje nadšení z něj vydrželo dodnes. Můj nejčastěji a nejraději používaný lak. Dle mě dokonale červená, vydrží týden a půl, krásně jasná barva, kterou každý obdivuje. Celkově mám laky OPI úplně nejraději ze všech.

Lak na nehty, Classic Collection, odstín Big Apple Red, OPI, 290 Kč
Lak na nehty, Classic Collection, odstín Big Apple Red, OPI, 290 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Rtěnka, Yves Rocher

Dlouho jsem hledala rtěnku, která byla byla tmavá, červená, ale zároveň lehce do růžova, a až tahle splnila moje nároky na přesný odstín. Navíc se moc příjemně nosí na rtech. Nevysušuje je, naopak jsou díky ní krásně hebké a vláčné. Rtěnka sice nevydrží moc dlouho (stačí vypít šálek kávy a je pryč), ale když ji nosím, zvykla jsem si ji nanášet průběžně, takže mi to už ani nevadí. Za ten dokonalý odstín to zkrátka stojí.

Rtěnka, Grand Rouge, odstín 114, Yves Rocher, 339 Kč
Rtěnka, Grand Rouge, odstín 114, Yves Rocher, 339 Kč | Zdroj: archiv firem

Lak na nehty, Catrice

Mám víc oblíbených, ale v poslední době vede Catrice s odstínem Make Your Polish a Priority. Skvěle kryje, a to tak, že s ním zamaskuji i nerovnosti, které mám na nehtech od narození. Líbí se mi i jiné odstíny. V poslední době si také ujíždím na perleťovém. Za mě jsou laky od Catrice zkrátka top.

Lak na nehty, ICOnails, odstrín Make Your Polish a Priority, Catrice, 80 Kč
Lak na nehty, ICOnails, odstrín Make Your Polish a Priority, Catrice, 80 Kč | Zdroj: archiv firem