Pavlína Jágrová

Pavlína Jágrová Zdroj: profimedia.cz

Jak nakupovat stylové kousky levně. Tip blogerky Pavlíny Jágrové

Spíš než slavné příjmení pomáhají Pavlíně Jágrové s budováním profesionálního módního blogu znalosti z vysoké školy. Marketing je totiž klíčovou disciplinou i ve světě lajků a followerů. Její trik, jak se odlišit od ostatních, pro vás možná bude velkým překvapením.

S blogováním jsem začala před několika lety z čistého nadšení a lásky k módě. Chtěla jsem inspirovat ostatní, aby dokázali najít svůj styl. Trendy se moc neřídím, ale občas mě nějaký chytne tak, že ho nosím klidně i několik sezón. Mám své oblíbené barvy, kombinace, které fungují, a styl, který je pro mě už charakteristický. Nejvíce ze všeho mě baví spojovat v jednom outfitu kousky od světových designérů s oblečením ze sekáče.

Jak nakupovat v SEKÁČI

1. Vždy vybírejte kousky, které vypadají jako nové, nejsou poničené nebo se žmolky.

2. Před návštěvou second-handu si ujasněte, po čem budete koukat a co byste si chtěli pořídit. Vyhněte se impulzivním nákupům.

3. V sekáčích se často dají najít i trendy věci, proto se tam vždy chodím dívat ještě předtím, než vyrazím nakupovat do běžných řetězců.

4. Většinou se vyplatí v sekáči pořizovat hlavně basic kousky, které stojí zlomek ceny, za kterou byste je pořídila nové. Nebo naopak výrazné oblečení, které člověk využije třeba jen jednu sezónu a nehodí se ke každému outfitu.

5. Sledujte akce, které většina sekáčů mívá, „nové kolekce” v sekáčích bývají předražené, je lepší si počkat na slevy. Sice v nich už bývá oblečení dost přebrané, ale často tam zbývají právě ty nejlepší kousky za pár korun.

6. V sekáči jsem sehnala i pravý kožich. Pokud po něčem takovém toužíte, nekupujte si nový, raději se nejdřív podívejte tam.

7. Pokud si rády předěláváte oblečení, věci ze sekáče jsou k tomu ideální. Cokoli si můžete upravit a když se to náhodou nepovede, nebude vás to tolik mrzet.

8. Udržitelná móda je velké téma současnosti, proto zkuste k nakupování přistupovat trochu více eco-friendly. Sekáč je jednou z možností.

9. Nenechejte si ujít second-handy v zahraničí. Skvělé jsou v Berlíně, Londýně, Paříži, Stockholmu, ale třeba i v Bratislavě.

Kam vyrazit na lov?

TEXTILE HOUSE MALÁ ŠTĚPÁNSKÁ 14, PRAHA 2; CHARVÁTOVA 11, PRAHA 1

HB SECOND HAND KRALUPSKÁ 2/47, PRAHA 6

PROFI SECOND HAND LÁDVÍ KYSELOVA 1657/6, PRAHA 8

Článek připravil časopis OK! Magazine.

Video placeholde