Osvěžující oční polštářky X2 Reusable Cooling Eye Pads, NPW, 160 Kč

Osvěžující oční polštářky X2 Reusable Cooling Eye Pads, NPW, 160 Kč Zdroj: archiv firem

Kleštičky na řasy Onyx Great Grip Eyelash Curler, Tweezerman, 399 Kč
...
Osvěžující sprej na pleť Spray-To-Mask, Erborian, 849 Kč
Noční regenerační krém na vlasy Soin de Nuit Réparation, Yves Rocher, 189 Kč
Barva na tváře a rty Cheeks and Lip Tint, Sephora, 220 Kč
7
Fotogalerie

Jak být krásná po ránu? Vsaďte na noční masky a nepodceňujte čištění pleti!

Přejete si, aby se idylka z filmových scén, kdy se hlavní aktérka probouzí na polštáři v plné kráse, aspoň občas odehrávala i ve vaší ložnici? Těžký úkol, ale naštěstí ne nesplnitelný. 

Začněme tím, že ve filmu se ryzí realita ukazuje málokdy. Takže při bližším zkoumání snadno zjistíte, že se za onou dokonalostí obličeje i vlasů skrývají hodiny práce a že o probuzení v pravém slova smyslu nemůže být řeč... Co je však na celé věci nejvíc zavádějící - pro ty, kdo se s filmovými hvězdami rádi ztotožňují - že jsou v těchto momentech slavné tváře nalíčené. A to je mezi odborníky na kosmetiku považováno za přešlap No.1.

Jenomže film je film. A realita? Ta by v otázce dlouho perfektní a svěží pleti měla před spánkem začínat právě zevrubným čištěním. I kdybyste totiž během dne nepřekročila práh bytu a nepoužila ani korektor, ulpívá na tváři mikroskopický prach, pot a maz, jež pokožka vyprodukuje, a v neposlední řadě i zbytky přípravků pro denní péči. Takže chcete-li, aby se vám obličej každé ráno odvděčil špičkovou texturou, zbavte ho večer nečistot.

Noční doping

Protože je noc považovaná za ideální čas pro regeneraci, máte nejlepší příležitost napumpovat pleť koncentrovanými ingrediencemi. Kombinace séra a nočního krému má běžně rozhodně smysl, ale pokud chcete zřetelnější výsledky, sáhněte po „sleeping“ masce. Seženete ji v různých variantách přizpůsobených aktuálním potřebám pokožky.

Stejný plán ostatně přivítají i vlasy. Nápravu jim můžete sjednat taktéž v průběhu noční směny, a to prostřednictvím přípravků, které nezanechají na polštáři nesmazatelnou mastnou stopu.

TIP: Ještě než se ponoříte do snů, spleťte prameny do copu. Budete tak ráno mít hned o starost míň.

Spánkový režim

Abyste svému snažení nevědomky nezkřížila cestu, dbejte i na to, co během večera sníte a vypijete. Jak známo, přespříliš slaná a vydatná strava zadržuje v organismu vodu a způsobuje otoky. Stejně tak výraznější spotřeba alkoholu zrovna nekrášlí. No a kvalita a délka spánku, to je téma na další článek. Tak snad jen ve zkratce - odborníci se shodují, že pro správnou regeneraci je nejlepší uléhat okolo 22. hodiny. Spánek by měl být souvislý, cca sedmihodinový. Tak a teď ruku na srdce, kdo tohle má každou noc?! Koho totiž i ve snu neprohání stres z práce, nebudí ho děti nebo se nemusí nadopovat práškama, buď ještě spadá do kategorie „teens“ anebo bydlí na zámku a o vše má postaráno...

Takže jestli o klidné noční relaxaci pouze sníte, zkuste i v tomto režimu udělat úpravy. Když už ne pro krásu pleti, pak alespoň pro duševní pohodu. Mimochodem, víte, že pro dlouhodobě hladkou tvář je nejvhodnější spát na zádech? Jistě, lehko se to řekne a hůř udělá, nicméně varování, že je v poloze na břiše či na boku vyvíjen na obličej neobyčejný tlak způsobující zbytečné vrásky, nejspíš docela stačí.

Díky za...

...každé dobré ráno! A kdo o něco takového usiluje ví, že nejde pouze o frázi. Pokud se totiž vyspíte dorůžova, odrazí se to jak v náladě, tak v obličeji. V opačném případě však naštěstí také existují cesty, jak (alespoň opticky) situaci vylepšit. Únava se nejčastěji odráží v mdlém tónu pokožky. Takže jestli ji neprobere osvěžující sprška, měl by to umět zasuplovat peeling v kombinaci s hydratačním krémem. Povadlé okolí očí je dalším velmi významným faktorem viditelně neodpočatého organismu. Oproti minulosti už ale nemusíte experimentovat se studenými sáčky od čaje či plátky okurky, ale pořídit si chladivou masku nebo polštářky, které lze použít opakovaně.

Vzpruha s nimi přichází prakticky ihned! Zůstáváte-li u absolutní přirozenosti (bez protetovaného obočí a uměle zahuštěných řas), dejte slovo kleštičkám na řasy. Natočené vějířky rozzáří pohled na počkání. Další vychytávka vám zase pomůže zcela nenápadně podpořit ruměnec na tvářích a zvýraznit tón rtů. Speciální tekutou barvu (prodává např. Benefit, Sephora a další) stačí prsty jemně vklepat doztracena a rázem si bude každý myslet, že „jste se tak narodila“... Zbývá už jen rozplést vlasy, v předklonu je prohrábnout prsty a přehodit vzad. Objem a přirozené vlny dodají po ránu mimořádný šmrnc.

Článek vyšel v březnovém vydání magazínu Moje psychologie! Aktuální číslo věnované módě je v prodeji právě teď.

Kupte si aktuální číslo přes sms:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

PSYCHOLOGIE1804W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: PSYCHOLOGIE1804W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

.
. | Zdroj: Anna Kovačič (Archiv Mojí psychologie)